Roche Romania relanseaza campania de informare si educare "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte", care militeaza pentru o perceptie corecta a publicului asupra cancerului.
Campania, lansata in premiera anul trecut, isi propune sa schimbe atitudinea oamenilor despre cancer si incurajandu-i pe pacienti sa initieze un dialog constructiv cu medicii lor in incercarea de a gasi cel mai potrivit tratament pentru tipul de boala cu care au fost diagnosticati.
Mesajul principal al campaniei este ca aceasta maladie poate fi invinsa, iar lupta incepe cu atitudinea pozitiva care are un efect benefic asupra tratamentului, zambetul reprezentand una dintre cele mai puternice arme pe care le are la dispozitie pacientul.
"Cancerul nu inseamna condamnare la moarte" ramane prima campanie adresata publicului larg care vizeaza lupta impotriva cancerului in general, si nu doar impotriva unui anumit tip de afectiune maligna. Ne dorim sa reusim sa transmitem in continuare un mesaj puternic de optimism atat catre bolnavi, familiile, prietenii acestora, dar si pentru cei care nu s-au confruntat niciodata cu o situatie de acest fel. Cancerul poate fi invins, iar acest optimism se bazeaza pe dovezi stiintifice", declara Dan Zamonea, director general Roche Romania.
Relansarea campaniei "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte" vine ca o reactie fireasca la nevoia crescuta de informare a pacientilor care sufera de cancer. Organizatiile bolnavilor cu cancer au realizat un studiu, prin intermediul unui chestionar completat de pacientii membrii ai asociatiilor, care a relevat o serie de probleme cu care se confrunta pacientii cu cancer si familiile lor, cum ar fi, printre altele, lipsa informarii generale privind diferitele forme de cancer si lipsa timpului adecvat pe care medicul il poate acorda fiecarui pacient din cauza numarului mare de bolnavi si a numarului mic de medici.
Campania "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte" beneficiaza si de un website dedicat: www.invingemcancerul.ro, de unde pacientii pot afla informatii legate de afectiunile maligne, asociatiile de pacienti din domeniul oncologic si vor putea intra in contact cu persoane care au trecut prin experiente similare si au invins boala.
Conform datelor estimative ale asociatiilor bolnavilor cu cancer din Romania, in tara noastra sunt inregistrati aproximativ 420,000 de bolnavi de cancer. Reprezentantii asociatiilor de pacienti mentioneaza ca tara noastra se afla pe un nedorit loc 2 in Europa, in ceea ce priveste incidenta cazurilor de cancer de san.
Partenerii campaniei
Partenerii campaniei, alaturi de Institutul Oncologic Bucuresti si Institutul Oncologic Cluj, sunt Fundatia Renasterea, Asociatia Bolnavilor de Cancer Brasov, Oncologic Rom Constanta, Asociatia "Parteneri in Progres" Constanta, Destine Comune Tg. Mures, Asociatia Bolnavilor de Cancer - Phoenix Bucuresti, Amazoanele Bistritene, Sofi Roz Bacau, Oncohelp Timisoara, Asociatia Impotriva Cancerului Timisoara, Asociatia Bolnavilor de Cancer Suceava, Asociatia Bolnavilor de Cancer Filiala Prahova, Asociatia Nationala a Pacientilor cu Limfom, Liga pentru Apararea Drepturilor Pacientilor "Moldavia" Iasi.
Roche - lider mondial in oncologie
Lider in domeniul medicamentelor adresate cancerului, compania farmaceutica Roche este implicata in descoperirea de noi medicamente eficiente pentru tratamentul diverselor tipuri de cancer. In anul 2009, la nivel global, vanzarile produselor din portofoliul de oncologie Roche au reprezentat 53% din totalul vanzarilor, in crestere cu 8% fata de 2008, confirmand astfel pozitia Roche de lider mondial in oncologie.
02/07/2010, Roche Romania
Sursa: Stirimedicale.ro
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii