Trimite unui prieten Printeaza pagina

Program gratuit de investigare PET/CT

"Opt programe si subprograme noi au fost incluse anul acesta in cadrul programelor nationale, printre care si investigatia PET/CT", a declarat ministrul Sanatatii, CSEKE Attila cu ocazia lansarii subprogramul de monitorizare activa a terapiilor specifice oncologice sambata, la Oradea.

Ministrul a spus ca acest subprogram care foloseste o tehnologie de varf este rezultatul unei munci de mai multi ani. in cursul anului 2010 vor putea fi decontate 2500 de investigatii la nivel national, in doua centre specializate, la Bucuresti si Oradea, numai pentru pacienti cu diagnostic confirmat de medicul specialist, aflati intr-o schema de tratament oncologic, doar la solicitarea medicului specialist.

Investigatia PET/CT este cea mai moderna dintre metodele imagistice de diagnostic actuale,asemanatoare CT-ului dar la mai inalta performanta, bazata pe emisia de pozitroni.Cu ajutorul acesteia, se poate depista cu mare precizie daca in organism exista modificari maligne.

Metoda se poate aplica atat pentru depistarea tumorii primare, cat si pentru urmarirea eficacitatii tratamentului administrat pacientilor deja diagnosticati (ministerul poate finanta in cadrul subprogramului aceste din urma investigatii). Exista numeroase cazuri in care, in urma rezultatelor obtinute la PET/CT, medicul specialist a modificat schema de tratament administrata pana atunci.

Aceasta metoda de reevaluare a pacientului in urma unei terapii oncologice a fost accesibila pana acum, exclusiv prin finantare proprie.

Sursa: Televiziunea-medicala.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii