Trimite unui prieten Printeaza pagina

Profesia de asistent medical si moasa la inceput de secol XXI a II-a conferinta anuala...

O.A.M.G.M.A.M.R. - filiala Municipiului Bucuresti organizeaza intre 29-30 octombrie 2010, la Hotel Ramada Nord (Str. Daniel Danielopolu 44A) cea de-a doua editie a Conferintei Anuale cu tema "Profesia de asistent medical si moasa la inceput de secol XXI", alaturi de Houston NPA .
Evenimentul, la care sunt asteptati aproximativ 400 de participanti, este structurat pe 2 zile, temele de interes general fiind dezbatute in plen, iar cele specifice vor fi discutate in seminarii (la care asistentii medicali/moasele se pot inscrie in prealabil).
Principalele teme generale propuse pentru dezbaterea in plen sunt: relatia interprofesionala dezvoltata intr-o echipa multidisciplinara; medicina bazata pe dovezi; terapia durerii; ingrijirea persoanelor varstnice; acordarea ingrijirilor in medicina de urgenta; rolul asistentului medical in ingrijirea bolnavului cronic; noutati in administrarea medicamentelor; fenomenul exodului personalului medical; implicarea asistentului medical si a moasei in campanii de preventie; legislatie si malpraxis; tehnici si tehnologii medicale avansate; rolul asistentului intr-un act medical de calitate.
Pe 29 octombrie, in partea a doua a zilei sunt programate cinci sesiuni de seminarii, dedicate: asistentilor de chirurgie, moaselor, asistentilor implicati in ingrijirea bolnavilor cronici, in bolile metabolice si in geriatrie.

"Anual, membrii O. A. M. G. M. A. M. R.- filiala Municipiului Bucureşti se intalnesc pentru dezbateri profesionale ştiintifice in cadrul unei conferinte, devenita deja traditie. Editia de anul trecut, cu tema "Forum educational pentru sanatate", a avut un impact profesional pozitiv asupra celor 400 de asistenti medicali din Bucureşti şi din tara. Anul acesta ne aşteptam ca numarul participantilor sa creasca, iar temele pe care le propunem, sa aduca in prim plan informatii medicale de ultima ora, evenimente socio-medicale, precum şi noutati despre practica europeana şi internationala a asistentului medical/moaşei.
Nivelul ştiintific ridicat al evenimentului din acest an va fi demonstrat de caracterul interactiv şi interdisciplinar promovat de participarea asistentilor medicali in calitate de lectori la toate dezbaterile.
Ne vor fi alaturi reprezentanti ai autoritatilor statului, preşedinti ai diferitelor societati medicale, medici, farmacisti, psihologi, etc. Aşteptam propuneri, initiative si cat mai multe intrebari pentru a construi impreuna evenimentul de exceptie pe care il dorim" a declarat Carmen Mazilu - presedinte O.A.M.G.M.A.M.R. - filiala Municipiului Bucuresti, organizatorul conferintei.
Gandit ca un spatiu comunicational interactiv, evenimentul va da posibilitatea participantilor de a-şi impartaşi din experienta profesionala printr-un schimb eficient de idei si informatii; de a-si exprima opiniile referitoare la profesia de asistent medical/moasa si de a formula dificultatile intampinate şi oportunitatile identificate in munca de zi cu zi.

In martie 2010 a fost lansata publicatia on-line de informare profesionala Asistent.ro , un instrument de lucru pentru informarea si pregatirea profesionala a asistentilor medicali generalisti, moaselor, asistentilor medicali din Bucuresti. Un spatiu de intalnire on-line, o legatura vitala cu intreaga profesie, prin conectarea la realitatea lumii medicale, indiferent de aria geografica.

DETALII SI INSCRIERE
Programul final al evenimentului va fi anuntat in curand pe siteul O.A.M.G.M.A.M.R. - filiala Bucuresti (http://www.oammrbuc.ro) si pe cel al revistei Asistent.ro. (http://www.oammrbuc.ro/asistent.ro)
Taxa de participare este 100 ron/persoana.
Evenimentul este creditat cu puncte de educatie medicala continua. Pentru acumularea creditelor, participarea la conferinta anuala organizata de catre OAMGMAMR Bucuresti si Houston NPA este obligatorie in ambele zile ale evenimentului, conform programului.
Inscrierile la Conferinta Anuala a O.A.M.G.M.A.M.R. - filiala Bucuresti cu tema "Profesia de asistent medical si moasa la inceput de secol XXI" se fac la secretariatul OAMGMAMR filiala Municipiului Bucuresti din str. Avrig, nr. 12, parter.
Pentru informatii suplimentare, sunati la 021.444.10.68.
Persoane de contact:
- Ana Mares - 021.444.10.68.
- Cristina Ionescu - 0757.999.366

13/10/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii