Trimite unui prieten Printeaza pagina

Procesul de reorganizare si restructurare a Ministerului Sanatatii si a unitatilor din subordine...

Procesul de reorganizare si restructurare a Ministerului Sanatatii si a unitatilor din subordine se apropie de final.

In urma reorganizarii activitatilor, dintr-un total de 9.920 de posturi existente atat in unitatile finantate integral de la bugetul de stat, cat si in unitatile finantate din venituri proprii si subventii de la bugetul de stat au fost reduse 1.621 posturi, dintre care 978 vacante.

In cazul unitatilor finantate integral de la bugetul de stat, ca de exemplu Ministerul Sanatatii, directiile de sanatate publica, alte unitati aflate in subordinea ministerului, din cele 7872 posturi finantate integral de la bugetul de stat au fost reduse un numar de 918 posturi, reprezentand un procent de 11,66%

De exemplu, au fost eliminate 7 posturi din Ministerul Sanatatii, un numar de 497 posturi din directiile de sanatate publica, 181 din unitatile subordonate MS si 233 posturi de medici rezidenti. Din cele 918 posturi reduse, un numar de 339 erau vacante. Toate posturile de medici rezidenti care au fost eliminate sunt neocupate.

Reducerea celor 1621 posturi din institutiile administrative ale sistemului sanitar inseamna o economie de 7708 mii lei la cheltuielile de personal pana la sfarsitul anului.

Cea mai mare economie, insemnand 6252 mii lei, se inregistreaza in cazul unitatilor finantate integral de la bugetul de stat prin eliminarea celor 918 posturi.

11/07/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii