Trimite unui prieten Printeaza pagina

Primele spitale publice au fost transferate catre administratiile locale

La Oradea au fost semnate primele protocoale de predare-primire a spitalelor publice din judetul Bihor. Astfel, Consiliul Local Oradea a preluat managementul a patru spitale, iar Consiliul Local Alesd a preluat conducerea spitalului din localitate.

"Facem aici, la Oradea, cel mai important pas si ultimul, de altfel, din procesul descentralizarii, proces pe care l-am derulat in ultimele cinci luni in mai multe etape. Am inceput prin debirocratizarea conducerii spitalelor si, in acest sens, am revocat functiile create artificial in ultimii ani. Am egalizat tarifele pe caz poderat ale spitalelor, pentru a crea sanse egale in toata tara. Am rationalizat numarul de paturi pentru a transfera o structura ce poate fi sustinuta in continuare. Acesti pasi au condus spre o descentralizare corecta. In final, in pachetul legislativ adoptat in Guvern, am reusit sa dam siguranta autoritatilor locale si judetene ca arieratele vor fi platite, pentru ca asa este corect" - a enumerat ministrul CSEKE Attila pasii urmati in vederea descentralizarii unitatilor cu paturi.

Ministrul a subliniat totodata ca efectele descentralizarii nu se vor vedea de pe o zi pe alta ci doar in timp, pe termen mediu si lung, in functie si de strategia elaborata de autoritatile locale, respectiv judetene.

Procesul descentralizarii se va incheia si in alte judete. Maine, in Salaj se vor semna procesele de predare-primire pentru spitalele din acest judet.

2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii