Trimite unui prieten Printeaza pagina

Peste 40% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala

Potrivit statisticilor, la nivel mondial se estimeaza ca exista peste 1 miliard de persoane hipertensive si ca numarul lor va creste cu 50% in urmatorii 15 ani.

40% din populatia adulta a Romaniei sufera de hipertensiune arteriala, cea mai frecventa boala cardiovasculara, conform studiilor realizate la noi in tara.

Doar 1 din 2 persoane adulte stie ce valori tensionale are si cunoaste complicatiile pe care le poate da hipertensiunea arteriala. Din totalul populatiei hipertensive, doar 1/5 respecta intocmai tratamentul si isi controleaza tensiunea arteriala.

Hipertensiunea arteriala reprezinta principala cauza de mortalitate cardiovasculara. Desi este usor de diagnosticat si exista multiple metode de tratament, rata de control a valorilor tensionale la pacientii

Prima editie a Conferintei Nationale "Actualitati in Hipertensiunea Arteriala" va avea loc in data de 10 septembrie 2011, la Hotel Novotel, sala Paris, Bucuresti. Evenimentul este organizat stiintific sub egida Societatii Romane de Medicina Interna.

Moderatorii Conferintei sunt prof.univ.dr. Ion Bruckner si prof.univ.dr. Eduard Apetrei.

Factorul interactiv al evenimentului il reprezinta partea aplicata a discursului stiintific. Prezentarea fiecarei sectiuni din cadrul programului stiintific va debuta cu un studiu de caz, urmat de recomandari facute din ghidurile actuale, iar la final, se va incheia cu o sesiune de discutii cu medicii prezenti din sala.

Conferinta Nationala "Actualitati in Hipertensiunea Arteriala" urmareste sa prezinte noutatile in materie de diagnostic si tratament in hipertensiunea arteriala, dar si sa analizeze corelarea hipertensiunii arteriale cu alte afectiuni precum: accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat, cardiopatia ischemica, insuficienta renala etc.

03/09/2011


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii