Trimite unui prieten Printeaza pagina

Peste 30.000 euro pentru zambetele copiilor spitalizati din Romania

CliniClowns Romania si Ambasada Regatului Olandei la Bucuresti sustinute de Camera de Comert si Industrie Romano - Olandeza au organizat in data de 24 noiembrie 2010, la Casa Vernescu, Gala Charity Dinner. Evenimentul a fost adresat companiilor olandeze care activeaza pe piata romaneasca, dar si marilor investitori care si-au dorit sa sustina prin participarea lor, activitatea fundatiei CliniClowns.

In compania Excelentei Sale, Tanya van Gool, Ambasadoarea Regatului Olandei, invitatii au savurat un meniu special conceput pentru acest eveniment oferit de Casa Vernescu, au ascultat un recital oferit de Miki si au admirat momente de dans sportiv sustinute de echipa campioana mondiala a clubului de copii Pigmalyon, categoria 12-13 ani. Momentul de maxima atractie al serii a constat intr-o demonstratie de arta culinara la care au participat Joseph Hadad, fostul bucatar al Madonnei si al lui Robert de Niro si invitatul special, Chef-ul olandez Henk Savelberg premiat cu o stea Michelin. Cele doua produse ce au rezultat din fabulosul cooking show au fost scoase la licitatie, organizatorii oferind astfel ocazia iubitorilor de haute cuisine sa guste minunatele creatii.
Batalia pentru cele doua platouri savuroase s-au dat intre reprezentantii companiilor Schiere Simiuc & Partners, TMF Grup, Lugera& Makler, UTI Group si Eureko Romania. In final, cel mai generos participant s-a dovedit Giga Popescu care a castigat pentru sotia sa platoul realizat de Joseph Hadad contra sumei de 1,000 de euro. Salata Savelberg a fost subiect de disputa intre reprezentantii UTI Group si Eureko. Initial castigata de UTI pentru 700 de euro, acestia au decis sa o repuna in licitatie, astfel incat castigatorul final a fost Eureko, pentru inca 500 de euro.

"Misiunea Fundatiei CliniClowns Romania este de a imbunatati atat viata copiilor spitalizati din Romania precum si a familiilor acestora aducandu-le zambetul pe chipuri, pentru a depasi suferinta cauzata de consultatiile si tratamentele medicale uneori dureroase. Generozitatea companiilor prezente la Gala Charity Dinner se traduce in 10,000 de euro, bani care asigura activitatea fundatiei pentru urmatorii 2 ani", Martin Schiere, director executiv CliniClowns Romania.
Eureko Grup, sponsorul oficial al Fundatiei a oferit la sfarsitul cinei caritabile un cec in valoare de 18,000 de euro. "Fiecare dintre noi a avut la un moment dat un copil bolnav. Astfel, am invatat sa pretuim fiecare zambet, fiecare gest ce indica o stare de bine. Eureko sustine misiunea CliniClowns Romania, iar banii oferiti vor servi extinderii terapiei prin zambet la Timisoara", Radu Craciun Eureko Chief Investment Officer.

Companiile prezente:
UTI Group, ING Bank, Delloite, Vodafone, KPMG, Haineken, TMF Group, Lugera & Makler, Den Braven, GDF Suez, UPC, Piperea si Asociatii, TNT, Reijers Consulting, Certinvest, Paralela 45, ES Elektro, Philips, Casa Wagner Golden Blitz Taxi, Notar Iuliana Scantei, Rabobank si Casa Vernescu.

Despre CliniClowns Romania

CliniClowns Romania este o organizatie non-profit prezenta in Romania din anul 1995, al carei scop este imbunatatirea vietii copiilor spitalizati. CliniClowns isi trimite periodic echipele de clovni profesionisti in spitale pentru a vizita copiii bolnavi, pentru a le aduce zambete pe chipuri si a imbunatati starea psihica a micilor pacienti. Munca noastra are efecte benefice nu numai asupra copiilor, ea influentand pozitiv si persoanele insotitoare care, temporar, renunta sa isi concentreze atentia exclusiv pe boala copilului. In prezent, Fundatia CliniClowns Romania isi desfasoara activitatea in urmatoarele spitale: Grigore Alexandrescu, IOMC - Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, Institutul Clinic Fundeni, Marie Curie (Budimex), Spitalul de Copii din Brasov.

26/11/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii