Trimite unui prieten Printeaza pagina

Patronatul Medicinei Integrative a lansat proiectul social european dedicat facilitarii...

Patronatul Medicinei Integrative anunta demararea proiectului social european dedicat facilitarii accesului pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, bugetul proiectului (valoare totala) fiind de 19.750.634 lei.
Inca din primul an de la infiintare, Patronatul Medicinei Integrative a urmarit in principal promovarea medicinei integrative si susținerea persoanelor dezavantajate și a pacienților oncologici.
In vederea sprijinirii si facilitarii accesului pe piata muncii a personelor cu dizabilitati, Patronatul a demarat proiectul denumit "Retea regionala pentru promovarea si aplicarea conceptelor economiei sociale, in vederea cresterii sanselor de reinsertie sociala a persoanelor cu dizabilitati, ID 58636" care este finantat din Fondul Social European pentru sustinerea persoanelor cu dizabilitati prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acesta apartine Cererii de Propuneri de Proiecte "84", "Pentru o viata mai buna" si se incadreaza in Axa prioritara 6, "Promovarea incluziunii sociale", Domeniu Major de Interventie 6.1. Dezvoltarea economiei sociale.

Implementarea proiectului se va derula in parteneriat, pe o durata de 36 de luni, iunie 2010 - iunie 2013. Partenerul principal al proiectului este Patronatul Medicinei Integrative, avand sustinerea urmatorilor parteneri: Institutul Postliceal Phoenix - judetul Cluj, Fundatia Bethania - judetul Cluj, Reid Kerr Colege - United Kingdom, Newham College for Further Education - United Kingdom.
La evenimentul de lansare al proiectului au participat: Mihai Seitan, Ministrul Muncii al Familiei si al Protectiei Sociale, dr. Razvan Chivu, consilier al Ministrului Sanatatii, reprezentanti ai Autoritatii de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Vasile Turcu, presedinte CONPIROM (Confederatia Patronala din Industria Romaniei).
Printre invitatii la lansare s-au aflat si Bogdan Hossu - presedinte CNS "Cartel ALFA", actorul George Mihaita, prof. dr. Luiza Spiru - presedinte Fundatia Ana Aslan International.

Ministrul Seitan a declarat in cadrul conferintei de presa organizate cu ocazia lansarii acestui proiect ca desi au fost multe aplicatii pe programe de finantare europeana pe axa care vizeaza resursele umane, numai jumatate din acestea au trecut de evaluare. "In ultimele luni a crescut numarul proiectelor aprobate si a contractelor semnate, ca urmare a eliminarii unor practici care ingreunau implementarea. In 2007 nu s-au absorbit fonduri europene, in 2008 au inceput sa se miste lucrurile si abia din 2009 au inceput sa se absoarba fonduri, dar mult prea putin comparativ cu posibilitatile. Pana acum s-au cheltuit 10% din fondurile europene destinate proiectelor, iar pana la finele anului estimam ca se va ajunge la o rata de 20%".
Dr. Razvan Chivu, consilier al Ministrului Sanatatii a precizat ca integrarea cu succes a pacientilor se face peste tot in lume prin intermediul autoritatilor neguvernamentale. "Acest proiect pentru persoanele bolnave de cancer rezolva problema colaborarii dintre autoritati, persoane cu expertiza si autoritati neguvernamentale. Noi putem asigura terapia, iar ONG-urile pot atrage fonduri pentru a continua integrarea bolnavilor. Este esential ca un bolnav sa fie operat la timp si sa primeasca medicamentele cele mai bune, dar problema care se ridica dupa aceaste etape este legata de lipsa reintegrarii profesionale a acestuia. In Romania nu avem o structura bine pusa la punct pentru voluntariat, solutia fiind ONG-urile specializate pe persoanele cu dizabilitati si bolnavi cronici care pot accesa fonduri europene pentru a construi centre de asistenta".
In cadrul evenimentului au fost prezenti si parteneri din tara si strainatate care au impartasit din experienta implementarii unor proiecte similare: Joyce Amato - reprezentant Newham College din Anglia, Heidi Hoka - reprezentantul Asociatiei Bethania si Mihaela Vonica - reprezentant Institutul Postliceal Phoenix. Patronatul Medicinei Integrative a fost reprezentat de catre Liviu Mandler, presedinte si Sergiu Stan, vicepresedinte.

Obiectivele proiectului sunt: facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, identificarea celor mai bune practici europene de incluziune sociala a persoanelor cu dizabilitati, cresterea competentelor, cunostintelor si a stimei de sine a persoanelor cu handicap, medierea si coordonarea reinsertiei sociale prin consolidarea relatiei dintre mediul de afaceri si persoanele cu dizabilitati, constientizarea societatii civile cu privire la drepturile si facilitatile de care ar trebui sa beneficieze persoanele din grupul tinta.

Un obiectiv important este dezvoltarea de parteneriate cu organizatii non-profit si organizatii orientate spre profit in vederea dezvoltarii economiei sociale in Romania, respectiv cu 25 de ONG-uri si 25 organizatii de profit, din cele trei macroregiuni.
Grupul tinta al proiectului este format din 800 de persoane cu dizabilitati, selectate din zonele de dezvoltare Bucuresti Ilfov, Centru, Sud-Est si Nord-Vest, dupa cum urmeaza: 200 de persoane cu dizabilitati perceptiv vizuale, 200 cu dizabilitati perceptiv auditive, 200 cu dizabilitati perceptiv motorii si 200 cu alte tipuri de dizabilitati.
Toate aceste persoane vor beneficia de consiliere profesionala si psihologica in cadrul centrelor infiintate, iar 420 dintre acestea vor participa la cursuri de formare profesionala.
Noutatea acestui proiect este reprezentata de dezvoltarea si furnizarea programelor de formare profesionala pentru persoanele cu dizabilitati: 240 de persoane in domeniul creatiei publicitare, 60 in domeniul resurselor umane si 120 formate profesional in domeniul tehnologiei informatiei. Toate cursurile au acreditare din partea CNFPA - Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor.

Echipa de proiect se va deplasa pentru vizite de lucru la partenerii transnationali in vederea schimbului de experienta, va infiinta centre in trei dintre zonele de dezvoltare ale Romaniei: Bucuresti Ilfov (Bucuresti), Centru (Brasov) si Sud Est (Constanta) in cadrul carora vor fi realizate sesiuni de consiliere psihologica, profesionala, mentorat, tutoriat si sesiuni de formare profesionala pentru persoanele cu dizabilitati. De asemenea, se vor dezvolta parteneriate cu actori relevanti din mediul economic si campanii de constientizare cu privire la drepturile persoanelor din grupul tinta. Se vor constitui 16 grupuri de lucru si vor fi organizate seminarii in regim transnational.

La finalul proiectului, Patronatul Medicinei Integrative va contribui la dezvoltarea economiei sociale prin cele trei centre formate pentru persoanele cu dizabilitati, prin ghidul de bune practici cu privire la metodele de incluziune sociala a persoanelor cu dizabilitati, prin parteneriatul cu actorii relevanti din mediul economic si prin consilierea a 800 de persoane cu handicap si formarea a 420 dintre acestea in vederea facilitarii accesului pe piata muncii.

***

Patronatul Medicinei Integrative (P.M.I.) considera ca termenul de sanatate reprezinta mai mult decat absența bolii și depune toate eforturile pentru a fi locul de intalnire pentru medicii, educatorii si cercetatorii care impartașesc aceasta credinta, astfel incat, in primul an de la inființare, Patronatul numara 147 de membri și are reprezentanți in 28 de Case Județene de Asigurari de Sanatate
Misiunea Patronatului este de a promova dezvoltarea, adoptarea si implementarea medicinei integrative in practica medicala din Romania.

"Medicina integrativa combina medicina conventionala (alopata) cu tratamentele alternative sau complementare (acupunctura, masaj, biofeedback, yoga, tehnici de reducere a stresului etc). Scopul medicinei integrative este de a aborda individul ca intreg si de a trata persoana, nu doar boala" a declarat Liviu Mandler, presedinte Patronat Medicina Integrativa.

05/07/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii