Trimite unui prieten Printeaza pagina

PRIMULUI CONGRES INTERNATIONAL SANATATE - ALIMENTATIE - BUNASTARE

Mancare sanatoasa in era vitezei? Vom afla daca acest lucru este posibil de la cei mai renumiti specialisti in domeniu, la Primul Congres International "SANABUNAINT - Sanatate - Alimentatie - Bunastare", desfasurat in perioada 15-17 octombrie 2011, la Hotel Aro Palace din Brasov. Cum sanatatea este cel mai valoros activ pentru o buna calitate a vietii, sanatatea buna fiind considerata mijlocitorul cheie pentru cetateni in ceea ce priveste contributia lor pentru societate, dezvoltarea solutiilor potrivite unei culturi a mancarii sanatoase si implementarea acestora a devenit o certa prioritate in societatea de astazi.

Organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti si Sanatatea Media Group, conferinta se va desfasura sub patronajul Patriarhiei Romane, Academiei Romane, Ministerului Sanatatii Publice, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Educatiei si Cercetarii Tineretului si Sportului, in colaborare cu Asociatia Internationala a Distributiei - A.I.D.A. Bruxelles si EHI Retail Institute.

"Ideea acestui congres a aparut in urma cu doi ani, cand la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti am organizat o intalnire la care au fost invitati sa participe factori decizionali din sfera socio-politica a tarii, dar si oaspeti din afara. Temele acelei intalniri au fost axate pe influenta alimentatiei, a mediului inconjurator, a factorilor zilnici de stres asupra sanatatii. Participarea de atunci si interesul starnit de subiectul intalnirii ne-a incurajat sa facem din acest eveniment unul de traditie pentru viata medicala si economico-sociala", a declarat Prof. univ. dr. Florian Popa, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti.

"Sa nu uitam ca Hipocrate spunea sa lasam alimentul sa ne fie medicament si medicamentul sa fie hrana noastra. Iata un mesaj nepieritor care invita astazi la multi si interdisciplinaritate in abordarea responsabila a confluentei beneficiilor alimentatiei si ale sanatatii, in beneficiul bunastarii pacientului/clientului", a conchis Prof. univ.dr. Florian Popa, care este de asemenea si Editor Sef al "Jurnalului de Medicina si Viata".

In continuarea celor spuse de rectorul Universitatii de Medicina Bucuresti, Lector univ. drd. Simona Maria Vladica - Director General al Sanatatea Media Group, a declarat ca invitatia lansata de prestigioasa institutie de invatamant de a sprijini organizarea acestei importante intalniri nu face decat sa incununeze lunga colaborare dintre universitatea bucuresteana si institutia media pe care o reprezinta.

"Este o onoare pentru noi sa organizam alaturi de Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti un eveniment de o asemenea anvergura care ii are drept invitati pe unii dintre cei mai importanti specialisti internationali din domeniu. Activitatea companiei Sanatatea Media Group a venit, inca de la inceput, in sprijinul sanatatii, avand principii solide in privinta promovarii alimentatiei sanatoase si educarea populatiei in acest sens prin initierea unor campanii de constientizare sau prin oferirea de informatii medicale pretioase venite direct de la specialisti, prin intermediul portalurilor companiei".

Intalnirea se bucura de prezenta unor nume sonore precum:

- Prof. Eliot Sorel, GWU School of Medicine & School of Public Health, Founder Conflict Management Section WPA, Washington, DC
- Prof. Dr. Artemis Simopoulos, Department of Psychiatry and Behavioral Sciences, Stanford University School of Medicine
- Prof. Bernd Hallier, Managing Director EHI Retail Istitute, Koln
- Prof. John L. Stanton, Chair, Department of Food Marketing Philadelphia University, SUA)
- Prof. Leon F. Wegnez, Secretary General of AIDA Brussels

In cadrul manifestarii se vor dezbate probleme axate pe actiunea responsabila a partenerilor din piata ce isi desfasoara activitatea la granita dintre stiintele medicala si economica si au menirea de a influenta si proteja in mod corespunzator cel mai important actor din piata: pacientul, respectiv clientul. Din acest motiv, au fost alese teme de inalt interes pentru sesiunile de comunicari stiintifice, printre care amintim: "Alimente naturale, alimente ecologice si alimente bio"; "Moduri de preventie a unei alimentatii deficitare"; "Moduri de promovare a alimentatiei sanatoase"; "Prevenirea si tratarea bolilor de nutritie"; "Schimbari ale comportamentului consumatorului intr-o directie favorabila intregii societati din perspectiva alimentatiei"; "Fast food-ul: era vitezei in alimentatie vs. dezechilibrul nutritional".

Evenimentul se adreseaza atat studentilor ce pot participa si cu lucrari stiintifice, cat si specialistilor ce doresc sa afle ultimele noutati si sa interactioneze direct cu expertii.

20/09/2011


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii