Trimite unui prieten Printeaza pagina

Organizarea concursului de Rezidentiat, sesiunea 2010, a intrat in linie dreapta

La concursul de Rezidentiat pe care Ministerul Sanatatii il va organiza in data de 21 noiembrie a.c., s-au inscris un numar de 5131 absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie. Acestia vor concura pe 3 505 locuri si posturi scoase la concurs.

Cei mai multi medici tineri, 4319, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, un numar de 701 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 111 vor sustine specialitatea in farmacie.

Si anul acesta sunt mai putini tineri absolventi care au ales sa se inscrie pentru posturile scoase la concurs, chiar daca la finalizarea studiilor de specialist au un loc de munca garantat. Astfel, pentru cele 469 posturi scoase la concurs in domeniul medical s-au inscris 384 candidati, iar pentru cele 52 posturi din domeniul farmacie sunt inscrisi doar 2 candidati.

In sesiunea din 2010, dintre cele 3505 locuri si posturi scoase la concurs, un numar de2740 sunt locuri pentru medicina, 175 locuri pentru medicina dentara si 69 pentru farmacie.

La acestea se adauga cele 469 posturi scoase la concurs pentru medicina si 52 posturi pentru farmacie.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii pune accent pe pregatirea medicilor specialisti. Este nevoie de mai multi specialisti in spitalele din tara si din aceasta cauza au fost luate doua masuri importante: reducerea cu un an a duratei de Rezidentiat pentru 36 de specialitati si eliminarea Rezidentiatului cu durata de 7 ani.

Pe de alta parte a crescut cu aproape 500, numarul locurilor si posturilor scoase la concurs pentru specialitatile medicale, altele decat cele de medicina de familie.

Raportat la anul trecut, nu vor exista modificari in ceea ce priveste tematica si bibliografia, precum si sistemul de test grila cu 200 intrebari.

Mai multe informatii pot fi obtinute accesand pagina de internet www.rezidentiat.info.

05/11/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii