Trimite unui prieten Printeaza pagina

Nou-nascutii vor putea fi din nou vaccinati impotriva tuberculozei

Avand in vedere ca in acest an Institutul nu a finalizat la timp planul de retehnologizare, Ministerul Sanatatii s-a aflat in imposibilitate de a asigura vaccinul necesar pentru copiii nascuti incepand cu luna februarie.

Ministerul Sanatatii urmeaza sa achizitioneze 1 000 000 de doze de vaccin anti -TBC astfel incat sa se poata asigura recuperarea la vaccinare a tuturor copiilor nascuti in perioada februarie - mai 2010, precum si vaccinarea tuturor nou - nascutilor din urmatoarele 9 luni, asa cum este prevazut in Programului National de Imunizari.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sanatatii, pentru achizitionarea cantitatii de 1.000.000 doze de vaccin BCG, se va aloca 259.877 lei (81.732,50 USD) din fondurile Programelor nationale de boli transmisibile.

Statul roman asigura anual, gratuit, in maternitati, vaccinarea BCG a tuturor nou-nascutilor in cadrul Programului National de Imunizare. Se asigura astfel prevenirea formelor invazive, hematogenede tuberculoza la copii, si contribuie totodata la diminuarea incidentei bolii in populatia generala.

In anul 2009, INCDMI Cantacuzino a livrat Ministerului Sanatatii cantitatile de vaccin necesare, insa din cauza lucrarilor de retehnologizare la linia de productie si infiolare, acesta a incetat procesul de productie din al II-lea trimestru al anului, asigurandu- se astfel cantitatile necesare doar pana la sfarsitul lunii ianuarie 2010.

2010
Sursa: Televiziunea-medicala.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii