Trimite unui prieten Printeaza pagina

Noi proceduri de practica standardizate pentru asistentii medicali si moase

Untitled Document

Incepand din acest an, asistentii medicali si moasele vor lucra dupa proceduri de practica standardizate.

Proiectul de Ordin pentru aprobarea procedurilor de practica pentru asistenti medicali generalisti si moase, elaborat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali a fost transmis Ministerului Sanatatii si se afla incepand de astazi, in dezbatere publica, pe pagina web, www.ms.ro, la sectiunea Transparenta Decizionala.

Procedurile medicale standardizate sunt elaborate cu scopul de a orienta asistentii medicali si moasele in gestionarea cazurilor medicale si in luarea deciziilor rapide si corecte pentru ingrijirea pacientilor.

Proiectul de act normativ cuprinde zece capitole care descriu in amanunt procedurile medicale pe care asistentii medicali si moasele au indicatie sa le urmeze in controlul infectiilor, pregatirea pacientului pentru recoltarea probelor de laborator, administrarea medicamentelor, terapii vasculare, ingrijirea respiratorie- monitorizare, ingrijirea cardiovasculara, ingrijirea pediatrica, cea geriatrica etc.

Cu toate acestea, desi procedurile reprezinta o fundamentare a bunei practici bazate pe cele mai recente dovezi disponibile, nu se intentioneaza inlocuirea rationamentului medical al practicianului adaptat contextului clinic al pacientului pe care il ingrijeste, in functie de particularitatile acestuia, optiunile diagnostice si curative disponibile.

Toate procedurile existente se vor afla intr-un proces continuu de revizuire si actualizare.

Dupa aprobarea proiectului de act normativ, asistentii medicali si moasele din unitatile spitalicesti vor primi brosuri cuprinzand Procedurile de practica si bibliografia utilizata.

03/01/2011 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii