Trimite unui prieten Printeaza pagina

Noi precizari privind acordarea concediilor medicale

Potrivit CJAS Timis, asiguratii au obligatia de a instiinta angajatorul (platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate), privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii in prima zi lucratoare.

Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari de sanatate, in termen de maximum 6 zile, de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, lista persoanelor angajate aflate in concediu medical, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta si declaratia pe proprie raspundere completata de asigurati la medicul prescriptor, daca au solicitat-o. Angajatorii vor depune aceste liste, la sediul CJAS, Serviciul Evidenta Asigurati, atat pe suport de hartie cat si pe suport electronic.

2010


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii