Trimite unui prieten Printeaza pagina

Noi cazuri de imbolnavire cu West Nile, si un nou deces

Inca 9 noi cazuri de imbolnaviri cu virusul West Nile, au fost inregistrate in Romania, conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile si a rezultatului probelor de laborator de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino.

A fost inregistrat si un nou deces.

Astfel, numarul cazurilor de West Nile confirmate se ridica in prezent la cifra de 34, iar numarul de decese la 3

Fata de cele 25 infectii cu virusul West Nile confirmate saptamana trecuta, s-au mai adaugat inca 4 cazuri noi in municipiul Bucuresti, precum si in judetele Ialomita (1 caz), Iasi (1 caz), Sibiu(1 caz), Vrancea (1 caz) si Mehedinti (1 caz).

Pacientul din judetul Mehedinti a decedat. Este vorba despre un barbat de 64 ani, din mediul rural, care avea boli cronice asociate: diabet zaharat- insulinodependent, precum si hipertensiune arteriala si boala cardiaca.

Situatia cazurilor de imbolnavire cu West Nile, pe judete este urmatoarea:

- Dolj - 1 caz
- Alba - 1 caz
- Buzau - 1 caz
- Cluj - 1 caz
- Ialomita - 4 cazuri
- Galati - 1 caz
- Sibiu - 2 cazuri
- Municipiul Bucuresti - 7 cazuri
- Teleorman - 1 caz
- Mures - 2 cazuri
- Constanta - 7 cazuri
- Calarasi - 1 caz
- Iasi - 3 cazuri
- Vrancea - 1 caz
- Mehedinti - 1 caz

14/09/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii