Trimite unui prieten Printeaza pagina

"NU TRECE NEPASATOR!" Doneaza 2 euro pentru sprijinul copiilor cu cancer!

Cancerul reprezinta a doua cauza de deces la copiii din Romania. Peste 500 de copii sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an la noi in tara, iar rata de vindecare este de aproximativ 30 in functie de specificul bolii si de accesul la tratament, un procent foarte scazut comparativ cu alte tari europene. Cum putem imbunatati existenta acestor copii si tineri?

Asociatia PAVEL lupta zi de zi alaturi de familiile copiilor si tinerilor bolnavi de cancer. In acest sens, organizatia lanseaza campania de sensibilizare a opiniei publice pentru ajutorarea copiilor cu afectiuni oncologice. Un apel la numarul de telefon 0900.900.082 (apelabil numai din reteaua Romtelecom) costa 2 euro, dar pentru acesti copii 2 euro de la fiecare dintre noi inseamna o sansa la viata, o sansa la tratament si la ingrijire. Cu sumele stranse in urma campaniei, Asociatia PAVEL doreste sa sprijine copiii si familiile lor, prin asigurarea unui tratament adecvat si a unei bune ingrijiri medicale.

Situatia copiilor din sectiile de oncologie este trista. In ultimii ani lipsesc din tara medicamente ce intra in schemele de tratament a acestor boli si frecvent unele investigatii medicale precum: CT , RMN, PET/CT sunt platite de catre familiile copiilor, din cauza lipsei de fonduri. De multe ori, familiile nevoiase vin si ne cer ajutorul, iar noi facem liste si incercam sa ii ajutam.

Din pacate, copiii cu cancer nu au timp. Sansele de supravietuire cresc odata cu diagnosticarea precoce si cu tratamentul adecvat luat la momentul oportun. Din nefericire multi dintre micuti provin din familii nevoiase, iar acest fapt, are ca efect diminuarea posibilitatilor de ingrijire ale copilului bolnav, a declarat presedintele Asociatiei PAVEL, Olga Cridland.

"NU TRECE NEPASATOR!" - campania de constientizare si sensibilizare a opiniei publice initiata de Asociatia PAVEL se va desfasura in perioada aprilie-septembrie 2011 si este doar un mic pas fata de imensa nevoie a copiilor afectati de cancer. Asociatia PAVEL este singura organizatie de parinti cu copii bolnavi din cancer din Romania si una din putinele organizatii neguvernamentale si non-profit din tara care lucreaza pentru pacientii cu cancer.

In cadrul campaniei va avea loc si Conferinta Nationala "Actualitati in Oncologia Pediatrica" (9 aprilie 2011) ce are ca scop atragerea atentiei asupra problematicii copilului bolnav de cancer, precum si asupra dificultatilor cu care se confrunta medicii de oncologie pediatrica.

Asociatia P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii: ICCCPO (Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer), UICC (Uniunea Internationala Contra Cancerului) si a IAPO (Alianta Internationala a Organizatiilor de Pacienti), ECPC (Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer), EUROCHILD (retea activa de organizatii si persoane lucrand pentru a imbunatati calitatea vietii copiilor si tinerilor din Europa), IAPO (Alianta Internationala a Organizatiilor de Pacienti), SIOPE si Alianta pentru Sanatate din Romania.

06/04/2011 Asociatia PAVEL
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii