Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ministerul Sanatatii: nu se fac reduceri de personal in sistemul sanitar

"Ministerul Sanatatii nu pregateste disponibilizari in randul personalului medical, si asa insuficient in unitatile sanitare, asa cum fals se acrediteaza in aceste zile", se arata intr-un comunicat al M.S.

Ministrul Sanatatii a spus, insa, ca activitatea directiilor de sanatate publica va fi analizata, intrucat, intrucat aceste unitati ar avea "structuri umflate". "Sunt nemultumit de activitatea directiilor de sanatate publica, iar eficienta lor in niciun caz nu este corelata cu structura organizatorica ce vizeaza intre 67 si 326 de posturi ocupate. Dupa ce vom analiza problema contractelor colective de munca, in urma carora acum daca am face reduceri de personal ar trebui sa platim pana la 24 salarii compensatorii, ne gandim serios la restructurarea acestor unitati", declara ministrul CSEKE Attila.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in aceste institutii se va realiza, intr-o prima etapa, reducerea functiilor de conducere de la 5 la 3 functii. Acest aspect inseamna eliminarea, din fiecare directie de sanatate publica, a doua posturi de directori adjuncti coordonatori, in total 82 functii de conducere la nivelul intregii tari.

Totodata, oficialii din M.S. precizeaza ca reorganizarea directiilor de sanatate publica presupune reducerea unor posturi administrative, ocupate de functionari publici, si a functiilor de conducere, si nu inseamna disponibilizarea medicilor sau a personalului medical practicant.

2010
Sursa: Televiziunea-medicala.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii