Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ministerul Sanatatii monitorizeaza situatia din judetele inundate

Ministerul Sanatatii monitorizeaza prin directiile de sanatate publica situatia epidemiologica si starea de sanatate a persoanelor aflate in judetele calamitate.

Pana la sfarsitul saptamanii trecute, Ministerul Sanatatii a distribuit in teritoriu peste 100 000 de tablete clorigene si 449 kg de clorura de var, substante utilizate pentru dezinfectia apei din fantani.

Au fost puse la dispozitia judetelor afectate de inundatii peste 1500 de doze de vaccin antitetanic.

La nivel national au fost vaccinate 11 persoane impotriva hepatitei si 111 persoane antitetanic. Peste 800 de copii au fost vaccinati impotriva difteriei si a tetanosului.

In comuna Saucesti au fost organizate 2 puncte de vaccinare, unde pana la data de 3 iulie 2010 s-au imunizat antitetanic 13 persoane.

Anul acesta medicii epidemiologi au hotarat ca vaccinarea sinistratilor sa se faca numai in cazul in care persoanele prezinta plagi si intepaturi si acolo unde apar focare de infectie. Nu se mai face vaccinarea preventiva, asa cum s-a procedat la inundatiile din anul 2008.

Pana in prezent au fost asanate și dezinfectate un numar de 1575 fantani.

Masurile luate de catre autoritatile sanitare pentru evitarea imbolnavirilor continua si in perioada urmatoare.

05/07/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii