Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ministerul Sanatatii ia masuri impotriva caniculei

Ministerul Sanatatii a solicitat astazi directiilor de sanatate publica, serviciilor de ambulanta si unitatilor de primiri urgente reactivarea planurilor de masuri pentru zilele caniculare.

Intr-o videoconferinta cu personalul care activeaza in serviciile de urgenta, dr. RAED ARAFAT, subsecretar de stat in MS, a cerut masuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din aceasta perioada.

Oficialul MS a cerut serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.

Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie. Pentru acest demers, in cadrul primariilor, a farmaciilor, in dispensare, scoli sau centre comerciale pot fi identificate, amenajate si marcate spatii cu aer conditionat unde se poate distribui populatiei apa si ceai.

Ministerul Sanatatii solicita autoritatilor locale evitarea instalarii de corturi in strada pentru acordarea de asistenta medicala sau distributia de apa.

Au fost atentionate si unitatile de primiri urgente pentru a asigura numarul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare in tratamentul afectiunilor specifice caniculei.

2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii