Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ministerul Sanatatii a stabilit conditiile in care se va desfasura concursul de Rezidentiat

CSEKE Attila, ministrul Sanatatii a solicitat astazi in sedinta de Colegiu a Ministerului Sanatatii urgentarea finalizarii actelor normative care reglementeaza organizarea concursului si publicarea acestora.

De asemenea, ministrul Sanatatii a apreciat activitatea depusa pana in prezent in cadrul Comisiei centrale de Rezidentiat, condusa de prof.dr. Adrian Streinu-Cercel si a declarat ca:

"Am incredere in experienta celor care conduc Comisia de Rezidentiat. Au o mare responsabilitate pentru organizarea in bune conditii a concursului, dar sunt sigur ca vor reusi desfasurarea unui concurs fara probleme", a declarat CSEKE Attila, ministrul Sanatatii.

Concursul se va organiza in 21 noiembrie 2010.

In sesiunea din 2010, absolventii universitatilor de medicina si farmacie vor putea concura pe un numar de 3505 locuri si posturi, dintre care 2984 locuri si 521 posturi.

Ministerul Sanatatii va scoate la concurs 2740 locuri pentru medicina, 175 locuri pentru medicina dentara si 69 pentru farmacie.

La acestea se vor adauga cele 469 posturi scoase la concurs pentru medicina si 52 posturi pentru farmacie.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii pune accent pe pregatirea medicilor specialisti. Este nevoie de mai multi specialisti in spitalele din tara si din aceasta cauza au fost luate doua masuri importante: reducerea cu un an a duratei de Rezidentiat pentru 36 de specialitati si eliminarea Rezidentiatului cu durata de 7 ani.

Pe de alta parte a crescut cu aproape 500, numarul locurilor si posturilor scoase la concurs pentru specialitatile medicale, altele decat cele de medicina de familie.

Raportat la anul trecut, nu vor exista modificari in ceea ce priveste tematica si bibliografia, precum si sistemul de test grila cu 200 intrebari.

Concursul se va desfasura in Centrul Universitar Bucuresti, iar inscrierile la concurs se fac la sediile directiilor de sanatate publica pana la data de 29 octombrie 2010, inclusiv.

Toate amanuntele vor fi publicate in revista de specialitate Viata Medicala si pe site-ul www.rezidentiat.info.

07/10/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii