Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ministerul Sanatatii a reinceput vaccinarea BCG

CSEKE Attila, ministrul Sanatatii a vizitat centrul din cadrul Spitalului Universitar Bucuresti in care se realizeaza, incepand de astazi, recuperarea la vaccinare anti-tuberculoza a nou-nacutilor.

La cererea Ministerului Sanatatii, Directia de Sanatate Publica Bucuresti a organizat in principalele maternitati din Capitala alte 5 centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor nascuti in perioada februarie-iunie a.c. Pentru imunizarea nou-nascutilor, incepand de astazi, mamele se pot adresa centrelor din maternitatile "Panait Sarbu", "Caritas", "Filantropia", "Pantelimon" si "Bucur".

Mamele trebuie sa se prezinte la centrul de vaccinare cu carnetul de vaccinare al copilului, CNP si trimitere de la medicul de familie cu ultimele vaccinari realizate.

"De astazi am reinceput vaccinarea BCG. Avem suficiente doze de vaccin anti-tuberculoza, toate cele 1 milion de doze achizitionate prin UNICEF fiind repartizate.In Bucuresti vaccinarea BCG se va face in centrele speciale de vaccinare pe care le-am deschis, iar in tara recuperarea la vaccinare a nou-nascutilor se va face fie in centre de vaccinare organizate in maternitati, cum este exemplul Capitalei, fie la medicii de familie", a declarat ministrul Sanatatii, CSEKE Attila.
In prezent exista un numar de aproximativ 60.000 de nou-nascuti care trebuie vaccinati.

05/07/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii