Trimite unui prieten Printeaza pagina

Medicii de Familie au incetat protestele pentru binele pacientilor

Societatea Nationala de Medicina de Familie si Federatia Patronatelor Medicilor de Familie isi exprima nedumerirea fata de continuarea dezinformarilor ce afecteaza activitatea cabinetelor medicale.

"Dorim sa precizam ca prescrierea de retete compensate sau gratuite reprezinta finalizarea actului medical de catre fiecare medic, indiferent de specialitate, fie ca acel medic este din spital, din ambulatoriul de specialitate sau medic de familie.

Medicul de familie poate prescrie asadar retete compensate exclusiv pentru consultatiile acordate de el, cu exceptia situatiilor in care se continua un tratament prescris de medicul din spital, pentru care medicul din spital a prescris prima reteta compensata pentru 30 de zile si a eliberat o Scrisoare Medicala prin care recomanda continuarea tratamentului.

Precizam ca medicul de familie este penalizat daca transcrie retete ca rezultat al consultatiei altor medici si ca este de altfel nefiresc ca pacientii sa fie pusi pe drumuri inutile.

Nu intelegem rostul acestei incercari de a dezinforma medicii sau pacientii, nici aceea de a crea tensiuni intre medicii de diverse specialitati.

Nu intelegem aceste noi incercari de manipulare a opiniei publice impotriva medicilor, in conditiile in care protestul nostru a fost sistat exclusiv in favoarea pacientilor."

15/06/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii