Trimite unui prieten Printeaza pagina

Medici de familie sanctionati, pentru ca au eliberat ilegal certificate pentru concediu medical

Corpul de control al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis a verificat aleatoriu un numar de 36 medici de familie si specialisti.

22 dintre acestia au fost sanctionati cu amenzi in valoare totala de 213.500 lei.

Medicii prescriptori au fost sanctionati pentru eliberarea de certificate medicale fara respectarea prevederilor legale.

Astfel, medicii au eliberat concediile medicale fara declaratia pe proprie raspundere, prevazuta in lege, fara adeverinta medicala in care sa fie trecut numarul de zile de concediu medical pe ultimele 12 luni, precum si fara adeverinta de la angajator, conform careia s-a virat contributia la FNUASS. Concomitents-a verificat si daca pacientii aflati in concediu medical, sunt la domiciliu, conform legislatiei in vigoare. Echipele de control au verificat 4 asigurati, acestia fiind gasiti la adresa mentionata in declaratia pe proprie raspundere.

De la inceputul anului, numarul concediilor medicale depuse la CJAS Timis a crescut de la luna la luna, astfel, in luna ianuarie s-au depus 12.660 de concedii medicale, in februarie 14.053, in martie 17.874, iar in aprilie numarul concediilor medicale a crescut la 18.995.

2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii