Trimite unui prieten Printeaza pagina

Martie este "Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros"

Cancerul intestinului gros se afla pe locul al II-lea ca frecventa a celor mai intalnite forme de cancer la ambele sexe?

Cazurile de cancer al intestinului gros apar mai frecvent dupa varsta medie de 50 de ani?

Depistat la timp, 90% dintre cei diagnosticati cu cancerul intestinului gros, se pot vindeca?

Trebuie sa respectati zilnic trei mese principale si doua gustari, iar ultima masa sa nu fie mai tarziu de ora 19:00?

Un factor de risc major il constituie consumul excesiv de cafea, mai ales combinat cu tigara, pe stomacul gol?

Trebuie sa aveti o alimentatie bogata in fibre, cantitatea optima fiind de 35 grame zilnic?

Dezechilibrul intre munca si odihna, stresul si servirea meselor in graba, obositi sau nervosi, contribuie la aparitia cancerului intestinului gros?

Astenia, anemia, pierderea in greutate, durerile abdominale, scaunele amestecate cu sange sau greata, pot fi simptome ale cancerului intestinului gros?

O ecografie abdominala poate depista boala in stadiu precoce?

Irigografia este metoda radiologica cea mai eficienta pentru diagnosticul cancerului intestinului gros?

In perioada 7-31 martie, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer desfasoara o campanie de informare in trenurile Metrorex, magistrala M2: Berceni-Pipera, avand drept slogan: "Ce NU stiti despre cancerul intestinului gros?" Astfel, calatorii vor primi informatii importante legate de cancerul intestinului gros, prin intermediul unor afise dispuse in vagoanele metroului.

La sfarsitul lunii martie, 26-27 martie, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer continua campania de informare prin organizarea unei mini caravane in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. Astfel, publicul va fi informat direct despre pericolul care il presupune cancerul intestinului gros.

17/03/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii