Trimite unui prieten Printeaza pagina

Mai putine taxe pentru furnizorii de servicii medicale

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa elimine tarifele pe care unitatile sanitare si serviciile de ambulanta sunt obligate sa le achite in prezent pentru obtinerea avizelor de utilizare a dispozitivelor medicale.

Pe site-ul Ministerului Sanatatii, la adresa www.ms.ro, se afla in dezbatere publica proiectul de Ordin de ministru care modifica Ordinul 1369/ 30 octombrie 2009.

Conform Ordinului 1369/2009 toate unitatile sanitare publice, serviciile de ambulanta judetene si serviciul de ambulanta Bucuresti-Ilfov, precum si echpajele serviciilor mobile de urgenta, reanimare, descarcerare- SMURD trebuie sa plateasca Oficiului Tehnic de Dispozitive Medicale o serie de taxe pentru obtinerea avizului de punere in functiune a dispozitivelor medicale utilizate sau pentru obtinerea buletinelor de verificare periodica a acestora.

"Avand in vedere situatia dificila cu care ne confruntam in acest an, incercam sa eficientizam activitatea in unitatile sanitare si serviciile de ambulanta si sa reorganizam circuitul financiar. Dupa ce am stopat masura aberanta prin care unitatile sanitare erau nevoite sa plateasca ambulantelor pentru transportul pacientilor de la un pavilion la altul, acum intentionam sa scutim spitalele de la plata acestor tarife nejustificate", a declarat CSEKE Attila.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca masura nu va avea afecta activitatea OTDM sau calitatea verificarilor realizate de catre aceasta institutie deoarece, incepand din acest an, unitatea nu mai este nevoita sa functioneze din venituri proprii, fiind finantata de la bugetul de stat.

Ministerul Sanatatii estimeaza ca masura pe care doreste sa o introduca incepand cu luna viitoare ar insemna economii la serviciile de ambulanta de cel putin 5-6 miliarde lei anual, iar pentru spitale cel putin dublul acestor sume.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii