Trimite unui prieten Printeaza pagina

Lilly and Boehringer Ingelheim anunta alianta strategica pentru dezvoltarea de noi tratamente...

Lilly and Boehringer Ingelheim anunta alianta strategica pentru dezvoltarea de noi tratamente destinate persoanelor cu diabet zaharat.

- Alianta strategica anuntata are in vedere patru compusi fundamentali aflati in dezvoltare, compusi apartinand unora dintre cele mai promitatoare clase de produse farmaceutice.
- Companiile vor dezvolta si comercializa impreuna noi antidiabetice orale precum si analogi de insulina bazala. Alianta include si optiunea de a dezvolta si comercializa in cooperare un anticorp monoclonal anti-TGF-beta.
- Moleculele de ultima generatie pentru diabetul zaharat tip 2 pe care le dezvolta Boehringer Ingelheim fac parte dintr-o clasa terapeutica inovatoare si completeaza portofoliul celor doi analogi de insulina bazala, in curs de dezvoltare de catre Lilly.
- Acordul intareste angajamentul companiei Lilly de a pune la dispozitie unul dintre cele mai complete portofolii pentru tratamentul diabetului zaharat, indiferent de stadiul acestuia si de a oferi impreuna cu Boehringer mai multe optiuni terapeutice pentru pacienti, pentru furnizorii de servicii medicale si pentru medici.
- Pe 11 Ianuarie 2011, Boehringer Ingelheim a gazduit un eveniment mass-media care a anuntat definitivarea acestei aliante.
- Lilly a organizat o conferinta cu investitorii pentru a discuta continutul si avantajele aliantei.

Indianapolis/USA and Ingelheim/Germania - Eli Lilly and Company (NYSE: LLY) si Boehringer Ingelheim - au anuntat acordul global pentru dezvoltarea si comercializarea in cooperare a unui portofoliu de produse adresate pacientilor cu diabet zaharat, portofoliu aflat in prezent in etapele finale de dezvoltare. Doua molecule antidiabetice orale dezvoltate de Boehringer Ingelheim - linagliptin si BI10773 - fac parte din prezentul acord alaturi de cei doi analogi de insulina bazala de la Lilly - LY2605541 si LY2963016 - la care se adauga si optiunea de a dezvolta si comercializa in cooperare anticorpul monoclonal anti-TGF-beta al companiei Lilly.

Linagliptin este un inhibitor de dipeptidil peptidaza-4 (DPP-4), descoperit de Boehringer Ingelheim pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2, sub forma de tablete, cu administrare o data pe zi. Acest produs este in prezent in curs de autorizare de catre autoritatile de reglementare din Statele Unite, Europa si Japonia.
Pentru BI10773, inhibitor al co-transportorului 2 de glucoza dependent de sodiu (SGLT-2), studiile clinice de faza III au inceput anul trecut. El apartine unei noi clase de compusi pentru tratamentul diabetului zaharat, avand ca mecanism de actiune blocarea reabsorbtiei tubulare a glucozei in rinichi.
In prezent nu exista pe piata niciun produs apartinand clasei inhibitorilor de SGLT-2 aprobat de catre autoritati pentru tratamentul pacientilor cu diabet zaharat.

Se estimeaza ca cele doua molecule de analogi de insulina bazala de la Lilly vor incepe studiile clinice de faza III in 2011. LY2605541 este un analog de insulina bazala cu o structura noua, iar LY2963016 un nou produs de tip glargin. Acordul mai include si optiunea ca Boehringer Ingelheim sa dezvolte si sa comercializeze in cooperare o noua molecula pentru diabet descoperita de Lilly, un anticorp monoclonal anti-TGF-beta, care in prezent este in studii clinice de faza III cu pacienti cu diabet si boli renale cronice.

Alianta se bazeaza pe experienta stiintifica si potentialul celor doua companii farmaceutice a caror activitate principala este cercetarea continua in vederea dezvoltarii de solutii inovatoare pentru persoanele care vor fi impactate de epidemia globala de diabet.

"Ne bucura foarte mult aceasta alianta noua cu Boehringer Ingelheim, avand in vedere istoricul parteneriatelor reusite intre cele doua companii," a afirmat John C. Lechleiter, Ph.D., presedintele si directorul executiv al Lilly. "Prin acesta cooperare vom prelua in parteneriat una dintre cele mai puternice linii de produse pentru tratamentul diabetului zaharat din industria farmaceutica. Prezenta alianta extinde portofoliul de produse Lilly adresat persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat, imbunatateste capacitatea de a oferi solutii terapeutice acestor pacienti si ofera o noua perspectiva de afaceri pe viitor."

"Boehringer Ingelheim si Lilly au convenit sa formeze o alianta strategica pentru sprijinul pacientilor cu diabet zaharat intr-un moment in care noi, cei de la Boehringer Ingelheim, intram intr-o noua zona terapeutica cu compusi inovatori rezultati din operatiunile proprii de cercetare si dezvoltare. Aceasta cooperare le va oferi celor doua companii, avantajele bogatei experiente Lilly de pe piata produselor adresate pacientilor diagnosticati cu diabet zaharat impreuna cu cei doi analogi de insulina bazala, precum si avantajele oferite de linia de produse inovatoare a companiei Boehringer Ingelheim.", a afirmat Profesorul Andreas Barner, Presedintele Consiliului de Administratie a Boehringer Ingelheim.
Conferinta telefonica si Webcast-ul efectuate de Lilly
Lilly a sustinut pe 11 Ianuarie 2011 , la ora 10:00 a.m. o conferinta telefonica pentru comunitatea investitorilor in vederea discutarii anuntului. Investitorii, mass-media si publicul general au putut accesa un webcast in direct al conferintei telefonice prin intermediul link-ului la Webcasts & Presentations, postat pe pagina de internet a companiei Lilly: www.lilly.com. Webcast-ul conferintei telefonice va fi disponibil incepand cu data de 11 februarie 2011.

Conferinta de presa si webcast-ul Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim a gazduit pe 11 Ianuarie 2011, o conferinta de presa transmisa si pe internet in Frankfurt, Hotelul Aeroportului Steigenberger, la ora 13:30 CET, pentru a prezenta anuntul Mass-media iar pentru cei interesati care nu participa la acesta conferinta pot accesa webcastul conferintei de presa prin intermediul linku-lui urmator: http://bit.ly/av-events.
Webcast-ul conferintei de presa va fi disponibil incepand cu 18 ianuarie 2011.

Despre diabetul zaharat

Diabetul zaharat afecteaza un numar estimat de 285 de milioane de adulti la nivel mondial si mai mult de 24 de milioane de oameni din Statele Unite.(1,2) Circa 90-95% dintre pacientii diagnosticati prezinta diabet zaharat de tip 2. Costurile directe si indirecte ale sistemului medical din SUA pentru diabetul zaharat se ridica la circa 174 miliarde USD pe an.(3)
Conform Centrului pentru Controlul si Prevenirea Imbolnavirilor si al Studiului de Examinare a Alimentatiei si a Sanatatii Nationale, circa 60% dintre persoanele cu diabet zaharat nu-si ating nivelurile tinta ale hemoglobinei glicozilate cu ajutorul tratamentului pe care-l urmeaza in prezent.(4)

Despre Boehringer Ingelheim

Grupul Boehringer Ingelheim se regaseste intre cele mai mari 20 companii farmaceutice de marca. Cu sediul in Ingelheim, Germania, opereaza la nivel global, cu 142 de filiale in 50 de tari si mai mult de 41.500 de angajati. De la fondarea in 1885, compania de familie s-a angajat in sensul cercetarii, dezvoltarii, producerii si comercializarii de produse noi cu o mare valoare terapeutica pentru medicina umana si veterinara. Pentru mai multe informatii privind Boehringer Ingelheim, va rugam sa consultati: www.boehringer-ingelheim.com.

Despre Lilly Diabetes

De mai bine de 85 de ani, printr-un angajament de lunga durata dedicat tratamentului diabetului zaharat, Lilly Diabetes pune la dispozitia pacientilor optiuni terapeutice inovatoare ce aduc beneficii reale si pe termen lung in supravietuire, calitatea vietii si controlul evolutiei bolii. Lilly a introdus in 1923 prima insulina comercializata la nivel mondial si continua sa dezvolte solutii terapeutice inovatoare precum si dispozitive injectoare de ultima ora ce raspund nevoilor persoanelor cu diabet indiferent de varsta sau comorbiditatile acestora. Lilly pune la dispozitia acestora nu numai optiuni terapeutice dar si programe educationale ( cum este "Sa vorbim despre diabet"), ce prezinta solutii practice folosite de catre persoanele cu diabet zaharat, zi de zi. Lilly ajuta profesionistii din domeniu sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor cu diabet zaharat.
Pentru mai multe detalii, vizitati www.lillydiabetes.com

Despre Eli Lilly and Company

Lilly este o companie farmaceutica inovatoare, care isi dezvolta portofoliul sau de produse ca fiind fie primele, fie cele mai bune din clasa din care fac parte, prin punerea in practica a celor mai recente cercetari desfasurate in laboratoarele proprii din intreaga lume, precum si a celor rezultate din colaborari cu importante organizatii stiintifice. Avand sediul in Indianapolis, Ind., Eli Lilly ofera raspunsuri - prin medicamente si informatii - celor mai urgente nevoi medicale.

18/01/2011 www.evolutionmedia.ro
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii