Trimite unui prieten Printeaza pagina

Laboratoarele PlantExtrakt lanseaza gama de macerate glicerinice concentrate

PlantExtrakt, singura companie autohtona care produce Homeopatie, Fitoterapie si Gemoterapie intr-un sistem 100% integrat, ecologic si controlat, isi extinde gama de gemoterapice cu o linie de produse inovatoare, maceratele glicerinice concentrate, oferind astfel romanilor acelasi tip de produse care se gasesc pe piata internationala de profil.

Prima serie a noii game cuprinde zece preparate: Muguri de brad, Muguri de Mesteacan pufos, Muguri de Smochin, Mladite de Maslin, Muguri de Coacaz negru, Mladite de Maces, Mladite de Rozmarin, Mladite de Zmeur, Muguri de Tei argintiu si Mladite de Merisor.

Spre deosebire de extractele gemoterapice in forma clasica, cele concentrate sunt mai usor de folosit, pentru ca se administreaza intr-o cantitate mai mica, de mai putine ori pe zi, putand fi preferate in cazul copiilor, dar si al adultilor. Datorita formei concentrate, cantitatea necesara de produs pentru o sesiune de tratament completa este mult mai accesibila.

Lansata la implinirea a 20 de ani de cand Laboratoarele PlantExtrakt au produs primele extracte gemoterapice din Romania, noua gama de produse naturale rezulta in urma unor procese tehnologice imbunatatite pentru o extractie cat mai completa a fitocomplexului din tesuturile embrionare ale plantei, mugurii, vlastarele, radicelele sau mladitele, pe baza carora se fundamenteaza gemoterapia.

Maceratele glicerinice concentrate PlantExtrakt sunt ambalate in flacoane de 15 ml cu dop cu pipeta interna de sticla, spre deosebire de 50 ml in cazul formei clasice. Acestea nu inlocuiesc preparatele clasice, ci vin in completarea gamei de gemoterapice a companiei.

Noua gama de produse a fost lansata cu ocazia celei de a cincea Conferinte Nationale de Gemoterapie, cu participare internationala, care a marcat totodata aniversarea a 20 de ani de gemoterapie in Romania. PlantExtrakt, compania care a produs primele gemoterapice din Romania si singura certificata GMP, sustine aceasta manifestatie inca de la inceput, alaturi de toate demersurile stiintifice initiate de Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie.

Cu ajutorul medicilor care practica gemoterapia si au observat indeaproape efectele pe care le are aceasta practica asupra corpului uman, PlantExtrakt a reusit sa obtina argumente stiintifice, clinice si experimentale care sa sustina prin dovezi palpabile ca aceasta arta de captare a esentei naturii are beneficii cuantificabile. Dovezile terapeutice ale medicilor sustin si reafirma necesitatea utilizarii extractelor fito si gemoterapice in prevenirea dar si vindecarea diferitelor afectiuni ale omului modern.

Ramura importanta a fitoterapiei, gemoterapia este o metoda speciala de tratament, tocmai datorita faptului ca foloseste numai partile tinere, embrionare, ale plantelor proaspete. Acestea contin in principal compusi sub forma de precursori, "celule stem" vegetale, si un complex bogat de factori de crestere, enzime, proteine, aminoacizi, vitamine si saruri minerale, In plus, partile tinere ale plantei inmagazineaza o forma de energie benefica organismului uman, o energie subtila si totodata de neoprit care determina mugurele, vlastarul sau mladita sa creasca si sa se transforme in planta adulta.

Mugurii, mladitele sau radicelele plantei sunt recoltate de culegatori specializati, de pe plantatiile proprii ale PlantExtrakt, in conditii deosebite, tinandu-se seama de ziua si chiar de ora ideala pentru aceasta operatiune, astfel incat acumularea de energie din tesutul plantei sa fie maxima.

Gemoterapicului se prepara cu ajutorul a trei solventi: apa, alcool si glicerina, pentru ca fiecare dintre acestia extrage un principiu activ diferit din planta. Culturile si zonele de recoltare sunt certificate ecologic, inclusiv alcoolul farmaceutic obtinut din cereale, care este folosit la realizarea preparatelor. Apa folosita la prepararea produselor provine de la un izvor de o puritate superioara.

PlantExtrakt, companie 100% romaneasca, dar cu management german, a fost infiintata in toamna anului 1991, in comuna Radaia, la 14 kilometri de Cluj Napoca, intr-o zona nepoluata, chiar in mijlocul naturii. Platforma industriala are o suprafata de 38.000 de metri patrati, din care 3.500 de metri patrati ocupa halele de productie si zonele de depozitare, iar pe o suprafata de peste 12 hectare se intind culturile ecologice de plante medicinale. Fluxurile de productie si control al calitatii sunt certificate GMP - certificare farmaceutica internationala pentru buna practica de fabricatie, o confirmare a indeplinirii tuturor conditiilor tehnice, materiale si umane pentru realizarea de produse de inalta calitate.

PlantExtrakt este printre putinii producatori de profil din Europa care acopera tot lantul produsului, de la cultura plantei la productie, cercetare si dezvoltare, comercializare si marketing. Este pionierul gemoterapiei in Romania, cu o experienta de 20 ani in fabricarea acestor extracte.

29.05.2014


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii