Trimite unui prieten Printeaza pagina

Institutul de pneumologie "Marius Nasta" - Proiecte de management in scopul modernizarii

Dr. Adrian Mocanu, directorul Institutului de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucuresti va initia anul acesta o serie de proiecte de management ce au ca scop modernizarea laboratoarelor, a ambulatoriului din cadrul institutului, precum si eficientizarea sistemului administrativ.
"Dezvoltarea ambulatoriului este unul dintre cele mai urgente proiecte pe care urmeaza sa le implementam, intrucat am putea reduce astfel semnificativ cheltuielile de personal, precum si numarul de zile de spitalizare pentru pacienți. Prin modernizarea ambulatorului am putea efectua o serie de investigatii de laborator, investigatii de imagistica medicala si analize pre-operatorii, fara a mai fi necesara internarea pacienților", a declarat Dr. Adrian Mocanu, managerul Institutului de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucuresti.

Proiectele de modernizare vizeaza, de asemenea, refacerea blocului operator, dotarea institutului cu un computer tomograf performant, reabilitarea Secției de Pneumoftiziologie pentru copii din Str. Lacul Bucura, infiintarea unui centru pentru diagnostic precoce si screening a pacientilor cu cancer bronho-pulmonar, reabilitarea laboratorului de bacteriologie BK, precum si reducerea cheltuielilor pe energie (gaze si curent electric), prin reabilitarea termica a cladirilor si a sistemelor de incalzire.
"Pe langa aceste proiecte, dorim sa ne implicam activ si in imbunatațirea retelei si a Programului Național Anti-TB, in vederea scaderii incidenței tuberculozei in Romania. Acest proiect il vom implementa in colaborare cu Ministerul Sanatatii", a adaugat dr. Adrian Mocanu.

Ca urmare a necesitatii unei alinieri cat mai rapide la practicile și standardele Uniunii Europene, Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" din București urmeaza sa implementeze aceste proiecte de modernizare prin finantari din surse bugetare, cat si din surse extrabugetare, obtinute prin incheierea unor parteneriate publice private.

05/07/2010 Sanatatea Mediagroup
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii