Trimite unui prieten Printeaza pagina

Inovatie in tratamentele interdisciplinare ortodontice

Inovatie in tratamentele interdisciplinare ortodontice la cea de-a patra Intalnire Mondiala a Ortodontilor Francofoni.

Asociatia Romana de Ortodontie si Societatea Nationala de Ortopedie Dento-Faciala organizeaza in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila si Societatea Francofona de Ortodontie, cea de-a patra Intalnire Internationala a Ortodontilor Francofoni, in perioada 8-11 septembrie 2011. Conferinta de presa va avea loc vineri, 9 septembrie, incepand cu orele 13:00, la JW Mariott Grand Hotel.

Manifestarea internationala se desfasoara sub inaltul patronaj al primarului capitalei, Prof. Univ. Dr. Sorin Oprescu, al rectorului Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti - Prof. Univ. Dr. Florian Popa, al presedintelui Academiei Romane de Stiinte Medicale, Acad. Prof. Univ. Dr. Laurentiu Mircea Popescu, precum si a directorului Agentiei Universitare a Francofoniei, doamna - Liliana Ramarosoa. Festivitatea de deschidere va incepe in compania Presedintelui Comitetului de organizare, Prof. Univ. Dr. Dragos Stanciu si a Presedintelui Stiintific, Prof. Dr. Alin Serbanescu, Decan al Facultatatii de Medicina Dentara din Cluj.

Prof. Dr. Dragos Stanciu a declarat ca evenimentul are ca obiectiv principal "dezvoltarea durabila a specialitatii de ortodontie si ridicarea nivelului profesional pentru colegii de breasla din Romania, dar si din celelalte tari participante".

"Intalnirile Ortodontilor francofoni s-au nascut in anul 2005 la ideea Societatii Franceze de Ortopedie Dento-Faciala, condusa de catre Profesorii Andre Horn, Claude Chabre si Pierre Planche. In traditia francofona romaneasca se inscrie invatamantul ortodontic teoretic si practic, asociat numelui medicului Andre Horn, Profesor Asociat al Universitatilor de Medicina din Bucuresti si Cluj si al lui Pierre Planche, Profesor Asociat al Universitatii de Medicina din Iasi, care au contribuit la dezvoltarea acestei specialitati in Romania, aducand cele mai noi tehnici de tratament ortodontic, pentru a sustine legatura francofona.", a mai adaugat Presedintele Comitetului de Organizare.

Evenimentul cu participare internationala, va include module stiintifice care acopera subiecte de mare actualitate, unde progresele au fost deosebite, precum:

  • Asimetriile si situatiile de colaborare dintre ortodont si chirurg, tema condusa de Prof. Dr. Alexandru Bucur
  • Caninul inclus, o provocare pentru ortodontie, si cele mai noi tehnici de tratament
  • Tratamentele interdisciplinare

Evenimentul va continua sambata, 10 septembrie, cu Gala Francofoniei, care se va desfasura la Palatul Parlamentului, iar duminica, 11 septembrie, participantii vor experimenta, in cadrul evenimentului francofon, O Seara cu specific romanesc.
Congresul se doreste a fi o ocazie deosebita de comunicare, cunoastere si totodata un util schimb de experienta intre participanti.

07/09/2011


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii