Trimite unui prieten Printeaza pagina

Inovatie in prezentarea lucrarilor stiintifice din cadrul Congresului National de Neonatologie

Invitatii care au participat la cea de-a doua editie a Congresului National de Neonatologie, specialisti neonatologi din Statele Unite ale Americii, Elvetia, Franta, Ucraina, Republica Moldova si personal medical din tara, medici primari, rezidenti, asistenti, au avut parte de o expunere a unei lucrari stiintifice bazata pe o idee inovatoare de prezentare: un documentar video de inalta calitate cu ajutorul caruia este explicata o procedura de realizare a unei tehnici medicale. Lucrarea doamnei Prof. Univ. Dr. Silvia Stoicescu - Presedinte al Asociatiei de Neonatologie din Romania - a vizat tehnica gavajului in alimentatia enterala a prematurului cu greutate foarte mica la nastere.

Alimentarea enterala a prematurului reprezinta introducerea in intestin a alimentelor, suntand cavitatea bucala. Gavajul orogastric este solutia practica de realizare a acestui procedeu. Alimentarea enterala, prin gavaj, se recomanda la nou-nascutii cu varsta gestationala mai mica de 34 saptamani, deoarece sub aceasta perioada nu este inca instalat reflexul de supt nutritiv si nici coordonarea supt-inghitit-respirat.

Prezentarea a avut ca element principal un film video, realizat in Spitalul de Obstetrica Ginecologie Polizu, Bucuresti, in Sectia de Terapie Intensiva-Neonatologie. Filmul branduit de Nestle Nutrition a fost realizat de catre Sanatatea Media Group, companie care a creat si implementat acest concept prezentat deja la diverse congrese internationale.

"Este o noua modalitate de instruire la nivel universitar pentru medici, studenti, asistenti medicali. Cu ajutorul filmului, prezentam exact procedurile folosite, oferind si scurte comentarii si explicatii pe parcursul derularii materialului video. Tinerii sunt mai atrasi de comunicarea online, iar aceasta metoda, diferita de cursurile si cartile clasice, vine in sprijinul acestora pentru a intelege si pentru a acumula mai usor noile cunostinte", a declarat Prof. Univ. Dr. Silvia Stoicescu.

Documentarul video de prezentare a tehnicii gavajului a captivat atentia participantilor, acestia avand posibilitatea sa urmareasca si sa inteleaga mai bine fiecare etapa a procedurii medicale. Pentru cadrele de specialitate care nu au putut sa urmareasca aceasta prezentare in cadrul Congresului de Neonatologie, documentarul va fi disponibil pe platforma online a Sanatatea Media Group - www.exploremedicinetv.com, incepand cu 3 octombrie 2011.

"Ne bucuram de succesul pe care l-a inregistrat prezentarea doamnei profesor Dr. Silvia Stoicescu la Congresul de Neonatologie de la Iasi. Alaturi de Nestle Nutrition, doamna profesor a avut curajul sa sustina un concept inovator pe care compania noastra l-a lansat in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, inca de anul trecut. Este vorba de educatia medicala realizata prin mijloace moderne de invatare, mai exact uzand de materiale didactice video. Toate acestea sunt realizate de echipa noastra si difuzate fie pe platforma online www.exploremedicinetv.com, fie in cadrul congreselor de specialitate. Invitam si celelalte specialitati medicale sa se alature demersului nostru de modernizare a procesului instructiv-educativ", a declarat lector univ.drd. Simona Maria Vladica, Director General al Sanatatea Media Group.

La sfarsitul congresului, invitatii au primit un chestionar referitor la beneficiile aduse de noua tehnica de prezentare a lucrarilor. Rezultatele chestionarului au fost pe masura asteptarilor, participantii au fost incantati de initiativa si au vorbit despre interactiunea din momentul prezentarii care s-a format cu ajutorul acestui documentar video. De asemenea, acestia au solicitat ca la intalnirile viitoare ale specialitatii, mai multe teme din domeniul neonatologiei sa fie prezentate prin intermediul documentarelor video, lansate de Sanatatea Media Group.

Congresul National de Neonatologie, care a avut loc in perioada 15-17 septembrie, a fost organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" Iasi, Asociatia Nationala de Neonatologie si Colegiul Medicilor din Romania.
Presedintii evenimentului au fost: Presedinte de onoare - Prof. Dr. Vasile Astarastoae; Presedinte de congres - Prof. Dr. Maria Stamatin; Co-presedinte - Prof. Dr. Silvia Stoicescu - Presedinte ANR.
In cadrul manifestarii s-au dezbatut probleme axate pe "Aspectele etice in neonatologie", "Durerea la nou-nascuti", "Varia".

22/09/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii