Trimite unui prieten Printeaza pagina

Incepe transferul unitatilor sanitare cu paturi catre autoritatile locale

Autoritatile locale si directiile de sanatate publica pot demara semnarea proceselor de predare - primire ale unitatilor sanitare cu paturi, in vederea descentralizarii.

Directiile de sanatate publica vor actualiza, in aceasta perioada, datele privind structura si personalul unitatilor sanitare pe care le transfera.

"Incepand de marti, 15.06.2010, autoritatile locale pot incepe procesul de preluare a unitatilor sanitare de la directiile de sanatate publica. Ministerul Sanatatii a finalizat legislatia in acest sens.", a declarat ministrul Sanatatii, CSEKE Attila intr-o videoconferinta cu autoritatile sanitare din judete.

Ministrul Sanatatii le-a mai spus reprezentantilor din teritoriu ca, descentralizarea va reprezenta solutia pe termen lung pentru eficientizarea sistemului sanitar si pentru asigurarea transparentei decizionalein sistemul serviciilor sanitare spitalicesti din Romania. CSEKE Attila considera ca autoritatile se pot implica in acest fel si din punct de vedere al serviciilor medicale, in bunastarea comunitatii.

Pana la data de 1 iulie 2010, Ministerul Sanatatii va finaliza transferul a peste 85% din unitatile sanitare aflate in sistemul public.Astfel, din cele 435 unitati sanitare publice existente in prezent pe teritoriul Romaniei, se vor transfera catre autoritatea locala un numar de 373 unitati. In reteaua Ministerului Sanatatii vor ramane un numar de 62 unitati sanitare de interes national, respectiv institute publice, o serie de spitale clinice judetene de urgenta (cele din centrele universitare importante).

Transferul managementului spitelelor se va face catre autoritatile administratiei publice locale care detin proprietatea imobilului.

2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii