Trimite unui prieten Printeaza pagina

Gontescu Luca Stefan - pasi spre viitor

Luca este un baietel adus pe lume pe 25.11.2008 in Buzau, in urma unei nasteri prin cezariana cu o greutate de 4200g. Parintii si-au dorit din tot sufletul acest copil si i-au asteptat venirea cu nerabdare. La nastere insa au primit o veste ce le-a spulberat bucuria, copilul se nascuse cu o malformatie congenitala la coloana numita scolioza toraco cervicala.
Dupa acest diagnostic au urmat nopti nedormite, pline de ingrijorare si disperare pentru sotii Gontescu. Au luat drumul catre Capitala cu speranta ca totul se va rezolva. Acolo I s-au facut copilului tratamente cu corset si kinetoterapie la Spitalul Marie Curie. Cu toate acestea doar o operatie la coloana il mai poate salva pentru a evita ajungerea la o insuficienta respiratory. Operatia consta in implantarea unui dispozitiv numit VEPTR, adus din Elvetia si care ar costa 40.000 de Euro. Luca are nevoie de operatie pana la varsta de 2 ani, acum avand 1 an si 7 luni.
Facem Apel catre toti aceia dintre dumneavoastra care au posibilitatea de a ajuta acest ingeras, cu speranta ca va veti deschide sufletele si vom pune mana de la mana pentru a-I oferi un pas spre viitor micutului Luca. Mai sunt doar 5 luni!!!!

Donatiile se pot face in conturile Asociatiei PITICOT:

cont bancar nr.
RO82BTRL00501205i98626XX - cont in LEI
sau
RO57BTRL00504205i98626XX - cont in EURO
deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu mentiunea pentru cazul Gontescu Luca Stefan.

Cei interesati pot contacta Asociatia PITICOT la urmatoarele date de contact:

Lavinia Catrinar: 0728-270-876 lavinia@piticot.org

09/08/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii