Trimite unui prieten Printeaza pagina

Fundatia Romana a Inimii a pus inimile la treaba

26 septembrie 2010 - Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie a sarbatorit Ziua Mondiala a Inimii printr-un eveniment national dedicate constientizarii si educarii populatiei asupra comportamentului preventiv prin adoptarea unui regim de viata sanatos.

Ziua Mondiala a Inimii a fost anuntata printr-o Conferinta de Presa sustinuta pe 22 septembrie la hotel Radisson. Personalitatile invitate precum: Prof. Dr. Dan Gaita - Presedintele Fundatiei Romane a Inimii, Dr. Dan Deleanu - Presedintele Societatii Romane de Cardiologie, Prof. Dr. Dragos Vinereanu - Sef Comisie Cardiologie din Ministerul Sanatatii, Dr. Raed Arafat - Ministru Secretar de Stat, Prof. Dr. Mircea Cinteza, Conf. Dr. Florin Mitu si Dr. Ileana Penea au reusit sa aduca in atentia jurnalistilor nevoia unui management modern al bolilor cardiovasculare, reducerea incidentei acestora prin preventie urmarind scaderea mortalitatii cauzate de bolile cardiovasculare cu 10% pana in 2015.

"Noi ne punem inima la treaba, tu ce faci?" A fost intrebarea adresata celor peste 1500 de persoane prezente la corturile de monitorizare a tensiunii arteriale, a riscului cardiovascular (Heartscore) in Bucuresti, Timisoara si Iasi. Cei monitorizati au putut sa castige la Tombola Inimii, consultatii medicale la medicul specialist cardiolog din cadrul centrelor medicale Medicover si analize specifice in reteaua laboratoarelor Synevo.

Aceasta initiativa educationala preventiva este o atitudine necesara sustinuta de expertiza celor 1300 de specialisti cardiologi, membrii ai Societatii Romane de Cardiologie.

"Romania ocupa locul 3 in topul mortalitatii cardiovasculare la nivel mondial" a declarat Prof. Dr. Dan Gaita Presedintele Fundatiei Romane a Inimii.

Fundatia Romana a Inimii infiintata de Societatea Romana de Cardiologie are ca obiectiv principal implementarea strategiei nationale in domeniul preventiei bolilor cardiovasculare.

Sponsorii Zilei Mondiale a Inimii au fost Astrazeneca, Unilever si Romtelecom iar partenerii care au sustinut acest eveniment au fost: Petrom, Farmaciile Dona, Medicover, Synevo si Radio Romania Actualitati.

28/09/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii