Trimite unui prieten Printeaza pagina

Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate, descentralizat

"Eu sper ca, incepand de anul viitor, Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate va fi gestionat de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, fara intermediar. Am pregatit in acest sens un pachet legislativ prin care urmarim eficientizarea mai multor domenii din sistemul sanitar, atat in plan finaciar, cat si in domeniul resurselor umane", a declarat ministrul Sanatatii, CSEKE Attilaaflat intr-o vizita in spitalele din judetul Suceava.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca va introduce un nou sistem prin care vor fi cheltuite fondurile colectate din contributiile la Sanatate ale asiguratilor si care va respecta principiul "banii urmeaza pacientul".

Astfel, 50% din contributiile locuitorilor dintr-un judet vor ramane si vor fi cheltuite in judetul respectiv, restul de banii fiind colectati la nivel central si redistribuiti in functie de numarul de pacienti care primesc servicii medicale in fiecare judet.

"In opinia mea, sistemul actual de cheltuire a fondurilor din Sanatate este in mare masura incorect si din acesta cauza exista si disfunctionalitati in finantare. Vom eficientiza activitatea, distribuind mai multi bani acolo unde este nevoie, ca de exemplu in institutele de referinta, spitalele care fac servicii mai multe si de calitate, asa cum este normal. Prin aceasta descentralizare a Fondului Unic de Asigurari de Sanatate realizam, daca vreti, o continuare a descentralizarii", a mai spus CSEKE Attila.

CSEKE Attila, ministrul Sanatatii a declarat saptamana trecuta ca Ministerul Sanatatii pregateste un pachet legislativ prin care intentioneaza subordonarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si cel mai important, scoaterea Fondului Unic de Asigurari de Sanatate din administrarea Ministerului de Finante si trecerea acestuia in administrarea Casei de Asigurari. Masura va eficientiza activitatea in acest sector si va duce la o transparenta totala a cifrelor care ne vor arata cat contribuim la Sanatate si cat cheltuim din acest fond pentru Sanatate.

08/11/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii