Trimite unui prieten Printeaza pagina

Executati silit pentru ca nu si-au platit asigurarile de sanatate

Avocati, notari, arhitecti, proiectanti si alte persoane fizice autorizate din Timis risca sa se aleaga cu conturile blocate sau cu bunurile mobile si imobile executate, pentru ca nu si-au platit asigurarile de sanatate.

Potrivit Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, institutia a executat déja silit 106 persoane fizice autorizate, iar, de la inceputul anului a incasat de la acestia suma de 255 000 lei. Conform unui comunicat emis de CJAS Timis, in cazul neachitarii sumelor cuvenite fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si a majorarilor de intarziere, CJAS procedeaza la aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate.

Executarea silita incepe odata cu emiterea si comunicarea catre debitor a somatiei de plata. Daca in termen de 15 zile de la emiterea somatiei debitorul nu plateste datoria, CJAS trece la blocarea conturilor bancare, si executarea bunurilor mobile sau imobile, in scopul valorificarii si recuperarii sumei. In acelasi comunicat, CJAS Timis mentioneaza ca va continua seria verificarilor tuturor debitorilor.

30/03/2010
Sursa: Televiziunea-medicala.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii