Trimite unui prieten Printeaza pagina

Dobrogea-Benecol - interes maxim in randul medicilor!

Painea Dobrogea-Benecol, prima paine functionala din Romania cu efect dovedit clinic de reducere a colesterolului, se bucura de o intensa apreciere in randul medicilor. La mai putin de o luna de la lansare, painea Dobrogea-Benecol a dovedit, inca o data, ca este un produs mult asteptat de medici, un aliment absolut necesar si util pentru persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare.
In cadrul Conferintei Nationale de Cardiologie in Medicina Generala, ce se desfasoara la Bucuresti in perioada 24-26 iunie 2010, painea Dobrogea-Benecol a atras atentia medicilor de familie prezenti la eveniment. Interesul crescut al acestora se datoreaza eficientei produsului in reducerea colesterolului, precum si faptului ca Dobrogea-Benecol reprezinta o premiera in domeniul alimentelor functionale din Romania.

"Alimentatia este un lucru esential pentru riscul de boala cardiovasculara, foarte mult prezent la romani. Una dintre conditii este ca alimentatia sa nu fie caloric bogata, pentru ca, de regula, noi nu avem obiceiul sa facem miscare, pentru a putea consuma caloriile in exces. Painea este una dintre modalitatile cele mai comune in care acumulam prea multe calorii", a declarat Prof. dr. Mircea Cinteza, presedintele Conferintei Nationale de Cardiologie in Medicina Generala.
Intrebat de reporter despre produsul Dobrogea-Benecol, Prof. dr. Mircea Cinteza a adaugat: "Painea despre care vorbiti, in principiu este si mai putin calorica, este cu o densitate mai mica si are calorii mai putine, in acelasi timp, in produsii de secara despre care vorbim, exista unii care scad colesterolul. Este extrem de important sa nu se foloseasca o paine densa, o paine care creste caloriile si o paine care nu are aceasta actiune benefica asupra colesterolului. Pe de alta parte, colesterolul trebuie sa fie tratat si cu alte mijloace, nu numai cu cele din paine. Este insa laudabil faptul ca au inceput sa apara alimente folositoare bolilor cardiovasculare si in magazinele noastre".

Peste 100 de medici prezenti la standul Dobrogea-Benecol din cadrul Conferintei Nationale de Cardiologie in Medicina Generala au primit informatii referitoare la proprietatile acestui produs, compozitie, precum si magazinele din care se poate achizitiona.

Painea Dobrogea-Benecol este produsa din faina integrala de secara cu esteri de stanoli din plante, cu efect dovedit clinic in scaderea colesterolului. Este recomandata persoanelor care au colesterolul marit, precum si celor care vor sa previna aceasta problema de sanatate. De asemenea, painea Dobrogea-Benecol se adreseaza si celor care doresc sa adopte o dieta sanatoasa.
Specialistii recomanda consumul zilnic a 4 felii de paine de secara Dobrogea-Benecol. Consumul acestei doze zilnice asigura 2 grame de esteri de stanoli din plante (Benecol), ce au un efect de reducere a colesterolului seric total cu pana la 10% si a colesterolului LDL cu 15 procente, dupa cum o demonstreaza studiile clinice.

Painea Dobrogea-Benecol este produsa de catre Dobrogea Grup, o companie privata cu capital 100% romanesc, ce reprezinta de aproape 50 de ani unul din cei mai importanti producatori din domeniul morarit - panificatie din Romania. Avand o cifra de afaceri anuala de peste 60 milioane euro, compania valorifica traditia prin inovare permanenta si prin grija pentru oameni. Dobrogea Grup detine in prezent 5 filiale cu profil de productie, comert si transporturi si are participari de capital in alte 5 firme din Constanta si din tara. Compania ofera azi clientilor si consumatorilor sai peste 300 de produse din 5 domenii de activitate: morarit, panificatie - patiserie, produse congelate, cereale mic dejun si biscuiti. Produsele Dobrogea sunt echilibrate din punct de vedere nutritional, sunt produse sanatoase, de cea mai buna calitate, care pastreaza gustul si aroma produselor traditionale romanesti.
Dobrogea Grup a lansat painea Dobrogea-Benecol pe data de 2 iunie 2010, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

26/06/2010 Sanatatea Media Group
Sursa: Sfaturimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii