Trimite unui prieten Printeaza pagina

"Din pasiune pentru preventia cardiovasculara!" 13 februarie 2011, Ateneul Roman Spectacol de gala..

"Din pasiune pentru preventia cardiovasculara!" 13 februarie 2011, Ateneul Roman Spectacol de gala organizat de Fundatia Romana a Inimii.

Duminica, 13 februarie 2011, la Ateneul Roman, Fundatia Romana a Inimii a sarbatorit Ziua Nationala a Preventiei in fata unei audiente compuse din peste 600 de medici cardiologi si de alte specialitati. Cu aceasta ocazie s-au inplinit 2 ani de la constituirea Forumului National de Preventie si 1 an de activitate de la lansarea Fundatiei Romane a Inimii.

La ceremonia dedicata preventiei au participat reputate personalitati medicale, presedinti ai societatilor medicale implicate in Forumul National de Preventie, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii:

  • Prof. Dr. Dan Gaita (Presedinte Fundatia Romana a Inimii)
  • Dr. Dan Deleanu (Presedinte Societatea Romana de Cardiologie)
  • Attila Cseke (Ministrul Sanatatii)
  • Dr. Raed Arafat (Secretar de Stat Ministerul Sanatatii)
  • Prof. Dr. Florin Mihaltan (Presedinte Societatea Romana de Pneumologie)
  • Dr. Rodica Tanasescu (Presedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei)
  • Dan Bedros (Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania)
  • Cristian Busoi (Parlamentul European)

Spectacolul a fost prezentat de Dan Negru si i-a avut ca invitati speciali pe Mihai si Elwira Petre. In afara discursurilor festive, publicul s-a bucurat de o serie de fragemente muzicale interpretate de tinere talente.

"Proiectele Fundatiei se bazeaza pe voluntariat, dar esential este faptul ca noi suntem Fundatia Cardiologilor, noi avem expertiza celor peste 1000 de cardiologi din Romania, care isi doresc sa puna in practica programe de preventie."- Prof. Dr. Dan Gaita, Presedinte Fundatia Romana a Inimii.

"Sa intelegem ca a face miscare in fiecare zi este pastila noastra zilnica de sanatate. A nu fuma este premiul pe care ni-l dam noua considerand sanatatea ca bunul cel mai de pret. A avea grija ce mancam si cat mancam este modalitatea nu doar de a arata bine, ci si de a fi sanatosi." - Prof. Dr. Dan Gaita, Presedinte Fundatia Romana a Inimii.

"O preventie corect facuta la nivel national probabil ca ar avea cel mai mare impact asupra mortalitatii cardiovasculare si probabil cu costurile cele mai reduse." - Dr. Dan Deleanu, Presedinte Societatea Romana de Cardiologie.

Fundatia Romana a Inimii doreste sa multumeasca cu aceasta ocazie tuturor companiilor implicate in sustinerea acestui eveniment: Abbott Laboratories, AstraZeneca, Banca Transilvania, Bayer, Berlin-Chemie, Servier Pharma.

17/02/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii