Trimite unui prieten Printeaza pagina

Descentralizarea unitatilor sanitare a intrat in linie dreapta

Peste 50 % dintre unitatile sanitare cu paturi au fost descentralizate.

CSEKE Attila, ministrul Sanatatii a discutat astazi intr-o videoconferinta cu autoritatile locale si sanitare din teritoriu ultimele detalii privind transferul spitalelor catre consiliile locale si judetene.

Ministrul Sanatatii a fost informat de catre responsabilii locali ca, pana in prezent, au fost semnate deja protocoalele de predare - primire pentru mai mult de 190 unitati sanitare cu paturi, iar pentru o serie de spitale au fost emise hotararile de consilii locale si judetene pentru realizarea transferului.

Pentru a veni in spijinul autoritatilor locale, la cererea acestora, in perioada urmatoare, Ministerul Sanatatii va emite o circulara in care se va explica modul de finantare a unitatilor sanitare dupa descentralizare si situatia managementului la nivelul acestor institutii.

"Responsabilii locali au inteles importanta procesului de descentralizare si astazi, la 1 iulie suntem aproape de finalizarea acestui proces. Vreau sa mai subliniez inca o data: primariile sau consiliile judetene care preiau spitale nu vor avea de cheltuit niciun leu din bugetul local cu preluarea acestora. Unitatile sanitare au autonomie financiara, ele se finanteaza acum si vor fi finantate la fel si dupa descentralizare, prin contracte de furnizare de servicii incheiate cu casele de asigurari de sanatate. Insa acolo unde exista fonduri, autoritatile locale pot aloca sume unitatilor sanitare", a declarat CSEKE Attila, ministrul Sanatatii.

Conform legislatiei in vigoare procesul de transfer al tuturor celor 373 unitati sanitare cu paturi catre autoritatile locale trebuie sa se finalizeze la 10 iulie 2010.

02/07/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii