Trimite unui prieten Printeaza pagina

Descentralizarea sistemului de sanatate cu bani europeni

Ministerul Sanatatii a demarat implementarea proiectului "Aplicarea procesului de descentralizare in sistemul de sanatate" (cod SMIS 11056), incepand cu 17 iunie 2010.

Proiectul este finantat din Fondul Social European in cadrul PO DCA 2007-2013, axa prioritara "Imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice, cu accent pe procesul de descentralizare" si se va derula pe o perioada de 12 luni.

Contractul de finantare a fost incheiat intre Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor, avand o valoare totala de 4.112.425 lei, din care 3.495.561,25 lei reprezinta valoarea eligibila din Instrumente structurale, iar 616.863,75 este confinantarea eligibila a beneficiarului.

Acest proiect contribuie la implementarea strategiei MS de descentralizare fiscala si administrativa a sistemului sanitar si de imbunatatire a calitatii si eficientei furnizarii de servicii prin crearea cadrului legislativ secundar si prin instruirea personalului implicat in procesul de descentralizare.

Unul din beneficiile aduse de acest proiect este reprezentat de activitatea de formare a personalului si va avea drept rezultat oferirea si garantarea accesului tuturor cetatenilor la servicii de sanatate de inalta calitate, redresarea si dezvoltarea asistentei medicale, asigurarea resurselor umane profesionalizate.

11/07/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii