Trimite unui prieten Printeaza pagina

De Sarbatori, tine-ti colesterolul sub control!

Preparatele culinare pe care romanii le pregatesc de sarbatori sunt, prin traditie, bogate in grasimi. Spiritul Craciunului este reprezentat in cultura romaneasca de preparate specifice sezonului, cu multe calorii: carnati de casa, sarmalute, piftie, lebar, caltabos, toba si alte preparate din porc. De fapt, prepararea acestor bunatati este asociata in mentalul romanesc cu uniunea familiala si intregeste spiritul sarbatorilor.

In contextul noilor directii de sanatate care promoveaza o dieta echilibrata, fara grasimi, toate aceste preparate realizate cu atata fast si bucurie de Craciun ar trebui eliminate din dieta noastra. Nu putine sunt cazurile de toxiinfectie alimentara care apar preponderent de sarbatori si sa nu uitam de colesterolul LDL care, aflat la un nivel ridicat in sange, poate determina in timp numeroase afectiuni de tip cardiovascular.

Dar cum putem sa renuntam la niste obiceiuri cu care am crescut si care fac parte din cultura noastra? Cum ramane cu traditia culinara romaneasca?

Raspunsul la aceste intrebari se poate concretiza in gasirea unui echilibru intre obiceiul culinar specific si sanatatea noastra. In ultimul timp, producatorii de alimente, urmand exemplul occidental, lanseaza produse de calitate, sanatoase, cu beneficii importante asupra organismului uman.

Dobrogea Grup a lansat pentru prima oara pe piata romaneasca o paine care reduce colesterolul: painea de secara Dobrogea-Benecol. Mereu in sprijinul nevoilor consumatorilor cu produse echilibrate si sanatoase, Dobrogea Grup, unul din principalii producatori din industria de morarit-panificatie din Romania a demonstrat ca este un partener de nadejde pentru o alimentatie sanatoasa. Painea de secara cu esteri de stanoli din plante, Dobrogea-Benecol este un produs functional si prima paine din Romania cu efect in reducerea colesterolului. Esterii de stanoli din plante, ingredientul activ al acestui produs, si-au dovedit eficacitatea prin cele 60 de studii clinice internationale. Specialistii recomanda consumul a doar 4 felii de paine, timp de cel putin 2 saptamani pentru o scadere a colesterolului "rau"cu pana la 15 %.

Daca ai colesterolul marit, redu-l in mod natural cu painea de secara cu esteri de stanoli din plante, Dobrogea-Benecol, expertul tau in reducerea colesterolului, de sarbatori si in fiecare zi!

24/12/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii