Trimite unui prieten Printeaza pagina

Cum e viata unui copil cu diabet in Romania?

"Numele meu este Diana, am opt ani si abia am inceput clasa a doua. In vacanta de vara mami si cu tati mi-au spus ca am diabet. Nu stiu exact sa explic ce am, dar de atunci fac injectii in fiecare zi si nu ma mai pot juca ca alta data pentru ca obosesc mai repede si ametesc, dar nu ma doare nimic.
Tot de atunci bunicii spun ca nu mai am voie decat anumite dulciuri, iar parintii mei sunt atenti la ce mananc si ma invata mereu cum sa ma feresc de alimentele rele.
Ii vad mereu pe mami si tati cum citesc despre boala mea si mergem mai des la doamna doctor, care ma inteapa in degetel.
Pentru ca mereu vor sa afle cate ceva nou despre diabetul meu, mami si cu tati se intalnesc sambata, 13 noiembrie, cu alti parinti si copii pentru a invata de la medicii specialisti si psihologi cum sa ne ingrijeasca mai bine.
Eu m-am gandit sa va invit si pe voi sa aflati cum e sa fii copil cu diabet in tara noastra.
Ne vedem acolo!
Diana"

Viata cu Diabet - eveniment de informare in cadrul campaniei "Ziua Mondiala a Diabetului"
Unde: in Amfiteatrul Spitalului de Copii "Marie S. Curie" din Bucuresti (bd. Constantin Brancoveanu nr. 20)
Cand: Sambata, 13 noiembrie 2010, intre orele 10-14
Organizatori: Houston NPA si Asociatia pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul Bucuresti
Invitati:
Dr. Mihaiela Mihu - medic primar pediatru - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie S. Curie" Bucuresti
Prof. dr. Ioana Micle - medic primar diabet boli de nutritie si metabolism - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Louis Turcanu" Timisoara
Dr. Rodica Perciun - medic diabetolog - Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice,
Marcela Causneanu - psiholog
Vasile Barbu - presedinte al Asociatiei Nationale a Pacientilor din Romania
Catalina Tabarcea - Sef Serviciu in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti.

Copiii se vor juca impreuna cu cei doi clovni ai Fundatiei CliniClowns Romania, iar dupa ora 13.30 se vor bucura de marionetele trupei de teatru "Muschetarii".
Cele mai bune prajituri, cu ingredinte speciale pentru diabetici, vor fi aduse de SC Fox S.I.M.A. SRL, laborator de cofetarie-patiserie, toate produse fara conservati si aditivi fiind avizate medical.

***
Asociatia pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul Bucuresti sustine cauza celor 180 de copii cu diabet zaharat aflati in grija medicilor de la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti.
Houston NPA este o companie privata, numele acesteia fiind sinonim comunicarii intre corpul medical, farmacisti, asociatiile de pacienti, industria farmaceutica si publicul larg. Publicatia anuala "Ghidul Pacientului", "Forumul national al asociatiilor de pacienti", seria de evenimente pentru publicul larg "Intalnirile SaFrIna", evenimentele regionale dedicate farmacistilor "Houston Farma Practic" si campania sociala "Inscrie-te in asociatia de pacienti" (www.asociatiidepacienti.ro) sunt numai cateva dintre proiectele initiate de Houston NPA in ultimul an.

12/11/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii