Trimite unui prieten Printeaza pagina

Congresului International pentru Studenti si Tineri Medici "CONGRESSIS 2011" - la final

Cea de-a 8a editie a Congresului International pentru Studenti si Tineri Medici "CONGRESSIS 2011", considerata un real succes atat pe plan organizatoric cat si din punct de vedere al calitatii stiintifice, a luat sfarsit duminica, 17 aprilie.

Alaturi de cadrele didactice de renume ale Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa", pe tot parcursul congresului am fost onorati de prezenta domnului profesor doctor Simon Kayemba Kay's, de la departamentul de Pediatrie si Chirurgie Pediatrica din Lausanne, Elvetia, cat si a domnul conferentiar doctor Horatiu Suciu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara Pediatrica de la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures si a doamnei asistent universitar doctor Anca Sglimbea, specializata pe cardiologie interventionala, de la acelasi institut.

In plus, merita mentionat faptul ca juriul de pe cele 4 sectiuni (Stiinte Fundamentale, Medicina Interna, Chirurgie si Bioetica) a apreciat o crestere a calitatii si o selectie mai riguroasa a studiilor realizate de catre studenti anul acesta comparativ cu anii trecuti.

De asemenea, am incercat ca la acest congres sa aducem, pe langa partea stiintifica (peste 26 de workshopuri si conferinte; sesiuni de prezentari de lucrari), cat mai multe lucruri originale, printre care o expozitie de fotografie, piese de teatru si cor, toate realizate de catre studenti medicinisti; si nu in cele din urma, prin programul social participantii au luat parte la 3 petreceri incendiare in Dublin Pub, Club Verve si Clubul Bursei.

Organizatorul acestui congres, Societatea Studentilor Medicinisti Iasi, isi propune sa creasca de la an la an calitatea acestui eveniment pentru a oferi mereu cadrul perfect pentru intalnirea in Iasi a peste 600 de studenti si tineri medici din tara si de peste hotare!

Multumim pe aceasta cale sponsorilor si partenerilor care au ajutat ca aceasta editie a CONGRESSIS sa se desfasoare la cele mai inalte standarde: Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" Iasi, Servier, GSK, Specimed, Antibiotice, Euroed, Prior, ANOSR, Casa de Cultura a Studentilor Iasi, Ziarul de Iasi, Cronica de Iasi, PaginaMedicala, ExploreMedicineTV, MedicalStudent.ro, Radio HIT.

19/04/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii