Trimite unui prieten Printeaza pagina

Conferinta nationala de sanatate prin alimentative - Editia I Bucuresti

Pentru prima data in Romania sanatatea se priveste prin ochii alimentatiei.

Obiceiurile alimentare joaca un rol important in pastrarea unei sanatati optime si in preventia a numeroase afectiuni. Alimentatia dezechilibrata este una din cauzele cresterii numarului de persoane care sufera de afectiuni cardiovasculare, de asemenea este unul dintre factorii aparitiei cancerului la nivelul aparatului digestiv, a problemelor legate de excesul de greutate si obezitate, precum si a cresterii incidentei diabetului.

Reprezinti o companie responsabila in domeniul alimentatiei sanatoase? Esti interesat de sanatate prin alimentatie? Atunci inscrie-te la Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie - editia I, care va avea loc in data de 9 iulie, la World Trade Center, sala New York, Bucuresti. Presedintele conferintei este prof. univ. dr. Nicolae Hancu si este organizata sub egida stiintifica a Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, a Societatii Romane pentru Studiul Obezitatii si a Societatii de Nutritie din Romania.

Conferinta va fi structurata pe parcursul unei zile de dezbateri tematice, in cadrul careia se vor organiza sesiuni care vor avea ca subiecte: Importanta alimentatiei in promovarea si pastrarea starii de sanatate; Rolul autoritatilor in problemele legate de alimentatie; Alimentele functionale - alimentele viitorului; Factorul psihologic si comportamentul alimentar; Siguranta alimentelor - de la producator la consumator, Suplimentele alimentare in Romania; Intoleranta la alimente; Alimentatia si bolile cardiovaculare; Alimentatia si diabetul; Alimentatia si patologia metabolica, Alimentatia si bolile gastroenterologice; Excesul ponderal si obezitatea - problema globala de sanatate publica.

Temele Conferintei Nationale Sanatate prin Alimentatie vor fi sustinute de unii dintre cei mai reputati profesionisti din domeniul sanatatii: Prof. univ. dr. Maria Mota - Presedinte ales Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu - Presedinte Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Prof. univ. dr. Amorin Popa - Presedinte Comisia de Diabet, Nutritie, Boli metabolice a Ministerului Sanatatii, Prof. univ. dr. Dan Gaita - Presedinte Fundatia Romana a Inimii, Prof. univ. dr. Mariana Graur - Presedinte Societatea de Nutritie din Romania, Prof. univ. dr. Marius Bojita - Presedinte Universitate de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi - Director Institutul National de Cercetari Alimentare. Moderatorul acestui eveniment este Dr. Maria Nitescu - Sef lucrari UMF Carol Davila.

"Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie isi propune promovarea unor principii de alimentatie sanatoasa destinate publicului larg. Este important ca atat publicul larg cat si medicii din Romania sa inteleaga si sa constientizeze ce reprezinta cultura nutritionala si extins sanatate prin alimentatie. Am initiat acest eveniment si am invitat ca speakeri personalitati de seama din lumea stiintifica din dorinta de a informa publicul larg despre problematica alimentatiei sanatoase precum si despre preventia anumitor afectiuni prin intermediul alimentatiei, din surse credibile, cu autoritate", a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hancu, Presedinte de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie se va desfasura in data de 9 iulie, la World Trade Center, sala New York, Bucuresti, in intervalul orar: 09.00 - 19.00 si va reprezenta cel mai important eveniment organizat in Romania, dedicat managementului alimentatiei sanatoase. Inscrierile pentru acest eveniment se pot face pe adresa de e-mail: pr@sanatateapressgroup.ro.

Intrarea se face pe baza inscrierii, in limita locurilor disponibile. Avand in vedere amploarea evenimentului si pentru a va asigura un loc in cadrul Conferintei, recomandam persoanelor interesate sa se inscrie din timp.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii