Trimite unui prieten Printeaza pagina

Conferinta "TERAPII CELULARE" - 01 aprilie 2011

Conferinta "Terapii Celulare", care va avea loc vineri, 01 aprilie 2011, la Hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti, face parte dintr-o serie de evenimente derulate in cadrul Proiectului "Specializare pentru performanta, eficacitate si raspuns in domeniul transplantului de organe - S.P.E.R." cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Facilitand accesul grupului tinta al proiectului la o oportunitate stiintifica pe teme mai ample, Conferinta "Terapii Celulare" este organizata de Fundatia "Dan Setlacec" ca eveniment dedicat promovarii Proiectului S.P.E.R., in asociere cu Al VI-lea Simpozion "Academician Nicolae Cajal", programat in aceeasi locatie in perioada 30 martie - 01 aprilie 2011.

Expertiza in domeniul transplantului, al genomicii si terapiilor celulare este intr-o continua crestere in Uniunea Europeana, cu o evolutie incurajatoare si in Romania, datorita eforturilor sustinute in acest sens in invatamant, precum si in formarea profesionala continua.

Pe aceasta premisa s-a construit colaborarea intre coordonatorul Proiectului S.P.E.R., Fundatia "Dan Setlacec" - fondata in anul 2000 de prof.dr. Irinel Popescu - si partenerii nationali: Fundatia pentru Transplant, Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Institutul de Virusologie "Stefan S. Nicolau" Bucuresti, Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova.

Atat Conferinta "Terapii celulare", cat si celelalte activitati din cadrul Proiectului S.P.E.R. urmaresc sa sporeasca accesabilitatea sistemelor de transplant pentru pacientii din Romania, prin dezvoltarea interdisciplinara a competentelor specifice ale personalului medical din unitatile medicale autorizate pentru efectuarea de transplanturi, din regiunile Bucuresti Ilfov, Vest, Sud Est, Nord Vest, Sud Vest.

Beneficiind de prezenta a numerosi specialisti romani si straini, Conferinta "Terapii celulare" mediatizeaza oportunitatile de formare a personalului medical incluse in Proiectul S.P.E.R. si prezinta modele concrete de succes din cercetarea stiintifica si practica romaneasca si internationala a transplantului si terapiilor celulare.

De aceste oportunitati si modele vor beneficia medici rezidenti, medici specialisti in chirurgie generala, anesteziologie, nefrologie, gastroenterologie, medicina de laborator, anatomie patologica, imunologie de transplant, medici coordonatori de transplant, precum si asistenti medicali, care alcatuiesc grupul tinta al Proiectului S.P.E.R.

Altfel spus, cazurile numeroase in care societatea incearca sa se mobilizeze pentru a ajuta pacientii care "au nevoie de transplant de celule sau de organe in strainatate" isi vor gasi mai multe solutii medicale in Romania.

29/03/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii