Trimite unui prieten Printeaza pagina

Conferinta Nationala "Actualitati in Oncologia Pediatrica"

In Romania sunt diagnosticate anual aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii, insumand un total de 5000 de pacienti cu boala in evolutie sau in remisiune. In Romania, rata medie de vindecare a acestor copii bolnavi este cuprinsa intre 30 - 60%, in functie de specificul bolii.

In acest context, Asociatia P.A.V.E.L. impreuna cu reprezentanti ai corpului medical din domeniul oncologiei pediatrice, reprezentanti ai autoritatilor si membri ai asociatiilor de pacienti isi propun sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta atat copiii bolnavi de cancer, cat si medicii de oncologie pediatrica. Conferinta Nationala "Actualitati in Oncologia Pediatrica" doreste sa atraga atentia asupra numarului tot mai mare a cazurilor de cancer la copii in Romania si sa puncteze nevoia de diagnostic precoce si de resurse pentru asigurarea unui tratament esential pentru acesti copii.

Un element inedit in cadrul Conferintei Nationale "Actualitati in Oncologia Pediatrica" il constituie marturia unor tineri care au supravietuit acestei boli trecand atat peste obstacole medicale, cat si financiare. O lectie de viata de la tineri care au vazut o alta parte a vietii si au experimentat speranta si dorinta de a trai.

Totodata in cadrul Conferintei va fi prezentata si Campania "1000 pentru viata", cel mai nou proiect al asociatiei P.A.V.E.L. care presupune parcurgerea unui traseu de 1000 km in Romania de tanarul student la medicina, Iulian Novac. Acesta va parcurge traseul in scopul strangerii de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer.

07/04/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii