Trimite unui prieten Printeaza pagina

Clinici si spitale din Europa cauta medici si asistenti romani

In perioada noiembrie-decembrie patru mari centre universitare vor gazdui cea de a V-a editie din Romania a Targului International de Cariere Medicale si Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical si farmaceutic din Europa, primul de acest gen din Europa Centrala si de Est si primul care a fost realizat in Romania. Evenimentul este organizat de dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com), in colaborare cu Houston NPA, partenerul oficial pentru Romania.

Programul evenimentelor este urmatorul:
- CLUJ-NAPOCA - 13-14 noiembrie 2010, Hotel City Plaza (Str. Sindicatelor Nr. 9-11)
- TIMISOARA - 20-21 noiembrie 2010, Hotel Continental (Blvd. Revolutiei, Nr. 5)
- IASI - 27-28 noiembrie 2010, Hotel Traian (Piata Unirii, Nr. 1)
- BUCURESTI - 4-5 decembrie 2010, Rin Grand Hotel (Str. Vitan-Barzesti, Nr. 7D)

"Targul International de Cariere Medicale si Farmaceutice a ajuns in Romania in toamna aceasta la a V-a editie in Romania si la a VIII-a la nivel international. Dupa succesul ultimei editii la care au participat in jur de 6000 de medici din toata tara, caravana Targului se opreste in aceasta toamna pentru primul eveniment la Cluj, intre 13-14 noiembrie, unde vom gazdui 16 agentii de recrutare si angajatori din diferite tari europene. Orasele precum Bucuresti, Cluj si Iasi au devenit deja o traditie, iar acum ne-am hotarat sa organizam pentru prima data o editie si la Timisoara, pentru a veni mai aproape de cei din vestul tarii care sunt interesati de a demara o cariera in strainatate" a declarat dr. Grzegorz Chodkowski, medic cardiolog polonez, organizatorul Targului.

La aceasta editie din cele 4 centre universitare vor fi prezente cu oferte de munca in afara Romaniei peste 20 dintre cele mai cunoscute agentii de recrutare de nivel european (ID Medical, Helvetia Medicum, Link2Europe, Triple West Medical, Jorg Herrmann DP HRM GmbH, Locum Express Ireland, PERMEDEX Consulting GmbH, NES Healthcare, MediCarrera, EGV Recruiting, PARAGONA, IMS Recruitment, CES Locums, WorkInDenmark.dk, HCL International, EU Health Staff, Victor Wolf Ltd. - Nursing Recruitment, Anne Services, Medic Services France, Global Medics) si angajatori de top precum ASKLEPIOS Kliniken (cel mai mare lant de spitale private si centre de sanatate din Germania si Europa) si Suedharz Krankenhaus (spital ultra-modern cu 800 de paturi localizat in Nordhausen, Germania).
Tarile unde sunt oferite cele mai multe joburi sunt: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Suedia, Danemarca, Franta, Elvetia, Belgia, Norvegia si Spania.

"Angajatorii si companiile de recrutare internationale vin in Romania cu oferte de munca ce cuprind atat posturi permanente (contracte pe perioada nedeterminata, dar minim pe 1 an sau 2), dar si cu posturi de tip locum (temporare) si posturi de Resident Medical Officers (RMOs), tocmai pentru a veni in intampinarea tuturor nevoilor celor interesati de o cariera medicala internationala, a timpului de care dispun si a schimbarilor pe care si le doresc sa le faca sau nu", a precizat Simona Oprea, din partea companiei Houston NPA, partenerul oficial pentru Romania al Targului.

Posturile de tip locum (temporare) sunt printre cele mai reprezentate oportunitati de angajare in cadrul Targului International de Cariere Medicale, numerosi recrutatori din Marea Britanie si Irlanda venind cu sute astfel de posturi. Joburile de tip locum au avantajul ca ofera flexibilitatea medicului de a lucra 1, 2 sau 3 saptamani pe luna, ceea ce inseamna ca cei doritori de acest tip de angajare isi pot continua munca si in tara de origine, suplimentandu-si substantial castigurile prin adoptarea unui job temporar care poate fi rasplatit si cu 2000 de lire pe saptamana in spitalele private din Anglia.

In ceea ce priveste noile oportunitati de Resident Medical Officers (RMOs), la Targ este prezent cel mai mare provider de astfel de posturi catre spitalele private din intreaga Marea Britanie - NES Healthcare. Exista in jur de 230 de spitale private in Marea Britanie si in majoritatea este absolut necesara prezenta permanenta a unui Resident Medical Officer (RMO) care sa asigure asistenta medicala clinica si de urgenta. Printre sarcinile principale ale unui RMO sunt asigurarea urgentelor pe timpul noptii, internarea pacientilor, pregatirea pre-operatorie si ingrijirea post-operatorie. "Trebuie stiut ca responsabilitatile unui RMO nu au nicio legatura cu perioada rezidentiatului din Romania, termenul de "resident" referindu-se la un doctor care apartine unui anumit spital, nu ca deruleaza un program de rezidentiat, asa cum s-ar crede la prima vedere", explica reprezentantul Houston NPA, Simona Oprea.

In ceea ce priveste numarul ofertelor cu care angajatorii vin la Targ, acestea se schimba zilnic/saptamanal, existand cu aproximatie 4000-5000 de posturi disponibile in toata Europa care se adreseaza tuturor participantilor la aceste Targuri, nu numai celor din Romania, ci si celor din restul tarilor unde se desfasoara Targul in aceasta toamna.

Motivatia medicilor de a pleca din tara este influentata de reducerile salariale suferite in ultima perioada de catre personalul medical, lipsa dotarilor si a conditiilor optime de munca din unitatile sanitare, subfinantarea sistemului sanitar si dorinta de a incepe o cariera medicala cu posibilitati salariale de aproximativ 10 ori mai mari.
Asadar, in cazul in care medicii romani doresc sa urmeze o cariera in strainatate, contactarea unei agentii de recrutare prin participarea la un astfel de Targ International de Cariere reprezinta o oportunitate eficienta si extrem de importanta in procesul de recrutare, sporind astfel sansele de angajare.

Printre specializarile medicale cele mai cautate se numara anestezia, medicina de urgenta, radiologia, medicina interna, chirurgia si medicina generala.

Salariile si pachetele salariale oferite personalului medical din Romania difera de la o tara la alta. Pentru medicii cu experienta, cele mai mici salarii oferite in cadrul Targului International de Cariere Medicale sunt cuprinse intre 80.000-120.0000 Euro/an, pentru posturi in Germania, Danemarca, Norvegia si Suedia, iar cele mai mari in Irlanda si Marea Britanie, ajungand intre 150.000-200.000 euro pe an.
Targul se adreseaza in special medicilor specialisti si cu experienta, dar si medicilor tineri, de toate specialitatile, rezidentilor, asistentelor medicale, dentistilor, farmacistilor. In principiu, tuturor celor care doresc sa discute concret asupra sanselor lor de angajare pe piata de munca europeana in vederea luarii unei decizii de a profesa in afara tari, fie acum sau fie pe viitor.

Vizitatorii care trec pragul Targului International de Cariere Medicale vor avea ocazia sa intre in contact direct cu angajatorii si companiile de recrutare prezente, sa "ia pulsul" ofertelor de munca in strainatate. Cei interesati pot explica direct potentialilor angajatori ce doresc si cum doresc sa lucreze, discutand pe baza duratei contractului si a diferitelor modalitati de angajare. Targul este cel mai mare de acest gen din Europa si reprezinta cea mai buna oportunitate ca personalul medical sa se intalneasca cu recrutatorii, formula targurilor de acest gen fiind cu mult mai profesionista decat comunicarea via email sau telefon, unde nu se pot obtine toate informatiile deodata.
Toti vizitatorii sunt sfatuiti sa aduca la Targ mai multe exemplare ale CV-ului in diferite limbi de circulatie internationala, in functie de tara unde si-ar dori sa profeseze si sa participe pe cat posibil la cursurile si seminariile gratuite oferite in cadrul Targului, precum: tehnici de invatare ale englezei medicale, modalitati de inscriere si oportunitati de angajare in domeniul medical din diverse tari europene, sfaturi pentru intocmirea CV-ului medical.

08/11/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii