Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ce trebuie sa stim despre lipoaspiratie?

Cunoscuta si sub numele de liposuctie, lipoaspiratia este o procedura de chirurgie estetica prin care grasimea in exces este indepartata din anumite zone ale corpului. Este important ca medicul sa evalueze corect starea de sanatate a pacientului. Exista mai multe tehnici de realizare a lipoaspiratiei, dar acestea au si anumite lucruri in comun. In prima faza, medicul chirurg si pacientul ajung la un consens referitor la zonele care urmeaza a fi tratate, procedurile si riscurile implicate.

Dupa marcarea pe corp a zonelor tratate, pacientul este anesteziat local. In general, grasimea este indepartata cu ajutorul unei canule speciale cuplate la un aspirator chirurgical. Printr-o mica incizie de 2-3mm, canula este introdusa in profunzime pentru a ajunge la stratul profund de grasime, acolo unde sparge grasimea si o elimina prin aspirare. Interventia dureaza in mediu 1-2 ore pentru fiecare zona vizata.

Lipoaspiratie poate fi folosita pentru indepartarea grasimilor de pe abdomen, solduri, coapse, fese, genunchi, brate, spate, dar si din zona gatului si a sanilor. Procedura de lipoaspiratie este determinata de mai multi factori: zona vizata, cantitatea de grasime care urmeaza a fi indepartata, greutatea pacientului, consistenta pielii si tonusul muscular, modul de distribuire a depozitelor de grasime, antecedentele medicale ale pacientului, oscilatiile de greutate in timp etc. Drept urmare, este bine ca procedura sa fie aleasa impreuna cu medicul.

In general, pacientii pot pleca acasa in aceeasi zi, dar in cazul in care a fost extras un strat important de grasime, este recomandata internarea pana in ziua urmatoare. Pentru a impiedica sangele sau alte fluide sa se acumuleze in zona aspirata, se aplica un pansament special care trebuie purtat doua saptamani dupa interventie. Efortul fizic este interzis timp de 2-4 sapatmani. In plus, este important sa se tina seama de toate recomandarile facute de medic.

Atata timp cat pacientii au fost atent selectati, liposelectia este in mod normal sigura. Totusi, ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, exista si o serie de riscuri si complicatii legate de lipoaspiratie. Cele mai frecvente sunt reactiile alergice, infectii sau traume ale pielii.

Daca esti interesat de o astfel de interventie, Clinica Dr.Nitescu iti sta la dispozitie. Dr. Cristian Nitescu, "esteticianul vedetelor" este medic primar in chirurgie plastica si reparatorie, doctor in stiinte medicale si unul dintre cei mai reputati chirurgi plasticieni din Romania. Cu o experienta de peste 20 de ani, dr. Cristian Nitescu pune la dispozitia clientilor sai competenta si indemanarea operatorie, dar si atentia, intelegerea si dragostea pentru estetic. Chirurgia estetica este stiinta si arta in acelasi timp, iar rolul dr. -ului Cristian Nitescu este acela de a-ti remodela corpul si de a-ti reda increderea in tine. Ii poti adresa intrebari dr. Cristian Nitescu pe www.drNitescu.ro.

25.02.2012


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii