Trimite unui prieten Printeaza pagina

Caravana Generatia S soseste maine la Pitesti

Bucuresti, 30 mai 2011 - Pe 10 mai a inceput la Bucuresti a treia editie a caravanei GeneratiaS, prima caravana educationala de film pe teme de sanatate. Pana astazi au avut loc proiectii de film in Bucuresti, Ploiesti si Brasov. Dezvoltat la nivel national, proiectul GeneratiaS doreste sa traga un semnal de alarma asupra pericolelor la care ne expunem, daca nu suntem constienti de ceea ce mancam si de stilul de viata pe care il adoptam.

Dintre toate categoriile de varsta, tinerii sunt cel mai adesea "victimele" alimentelor nesanatoase. In dorinta de a-i convinge sa adopte un stil de viata sanatos, organizatorii au ales ca tema principala alimentatia sanatoasa. Subiectul va fi prezentat tinerilor prin proiectia documentarului "Alimentele - Suntem ceea ce mancam", pus la dispozitie de Terra Magazin, unul dintre partenerii proiectului, dar si cu ajutorul specialistilor invitati la eveniment. Astfel, dupa proiectii, studentii si elevii vor avea ocazia sa participe la dezbateri si sa urmareasca prezentarile invitatilor speciali.

Caravana GeneratiaS se desfasoara in perioada 10 - 31 mai, iar traseul include orasele: Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Pitesti. Mai multe detalii despre programul caravanei, dar si despre filmele care vor fi proiectate, sunt disponibile pe www.generatias.ro.

Pe 25 si 26 mai, caravana GeneratiaS s-a oprit la Brasov. Colegiul National "Dr. I. Mesota" a fost gaza primei proiectii din orasul de la poalele Tampei. La eveniment au participat aproximativ 100 de elevi, cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani. Acestia au aflat cat de importante sunt micul dejun si miscarea pentru a avea un corp sanatos. Specialistii Danone au intarit acest mesaj prin prezentarea care a avut ca tema principala nutritia.

Ziua de 26 mai a fost rezervata intalnirii cu studentii Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii Transilvania. Decanul facultatii, Prof. Lazar Onisai, a fost prezent la eveniment si a dorit sa sublinieze importanta unei nutritii corecte: cat mai putine proteine de origine animala, cel putin o masa de cruditati pe zi, 2 mese de peste (preferabil de apa dulce) pe saptamana. De asemenea, obiceiurile corecte de alimentatie sunt foarte importante. Prof. Onisai a mentionat ca dupa 69 de zile in care am oferit organismului anumite alimente, acesta se obisnuieste, iar noul obicei de alimentatie nu se mai corticalizeaza si devine reflex. Ca de obicei, specialistii Danone au atras la randul lor atentia asupra adoptarii unui stil de viata sanatos. La eveniment au participat aproximativ 150 de studenti.

Maine caravana GeneratiaS se va incheia la Pitesti. De aceasta data, gazdele proiectiilor si dezbaterilor pe teme de nutritie sanatoasa vor fi Colegiul National Liceal "Al. Odobescu" si Universitatea Constantin Brancoveanu. Proiectiile vor avea loc marti, 31 mai, dupa cum urmeaza:

  • 31 mai ora 12.00 Colegiul National Liceal "Al. Odobescu"
  • 31 mai ora 16.00 Universitatea Constantin Brancoveanu

A doua editie Generatia S a avut loc in perioada 15 - 25 noiembrie 2010. Peste 1.700 de tineri au participat la eveniment si au aflat informatii utile despre nutritia echilibrata si afectiuni dermatologice si au interactionat cu specialisti in domeniu. Organizatorii caravanei au realizat un sondaj pe un esantion reprezentativ (240 elevi si studenti din orasele in care a ajuns caravana - Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov), menit sa evidentieze perceptia tinerilor asupra problemelor de natura dermatologica si a obiceiurilor alimentare dar si care sunt principalele surse de informare in ceea ce priveste tema sanatatii. Astfel, pentru studenti, principalele surse de informare, cand au o problema de sanatate, sunt internetul (67.9%) si familia (43.3%). Elevii au mai mare incredere in sfaturile familiei (67.7%) si le prefera informatiilor gasite pe internet (31.25%), in mass-media (12.5%) sau sfaturilor primite de la prieteni (4.2%). In ceea ce priveste nutritia, tinerii cunosc bine piramida alimentara (69.5%) si cei mai informati sunt studentii (76.86%). Majoritatea tinerilor cunosc pasii corecti in ingrijirea tenului (studenti - 79.1%; elevi - 72.9%).

Pentru aceasta editie, organizatorii au ales filmul documentar "Alimentele - Suntem ceea ce mancam", un adevarat ghid alimentar. Filmul este oferit de catre revista Terra Magazin, partener al proiectului.

GeneratiaS, prima caravana educationala de filme cu teme despre sanatate, face parte dintr-un proiect pilot denumit Better Education Through Innovation. Guerilla Verde, caravana educationala pe teme ecologice, este un alt proiect din cadrul BETI, care isi propune sa ajute la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie.

GeneratiaS este un proiect sustinut de Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Colegiul Medicilor, COPAC - Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, primariile locale din orasele aflate pe traseul caravanei (Pitesti, Brasov si Ploiesti), Asociatiile APAH, Ecoterra, Universitatea Romano-Americana, Colegiul National "Matei Basarab", Scoala nr. 75 "Leonardo da Vinci", Gradinita Elite, Colegul National "Jean Monnet" Ploiesti, Colegiul National "Dr. I. Mesota" Brasov, Facultatea de Medicina - Universitatea "Transilvania" Brasov, Universitatea "Constantin Brancoveanu" Pitesti, Colegiul National Liceal "Al. Odobescu" Pitesti.

Cu sprijinul: Danone si Zepter International Romania

Parteneri media: Agentia de media OMD Romania, Adevarul de seara, Editura Amaltea, Practica Farmaceutica, Practica Medicala, Revista Romana de Pediatrie, Revista Medicala Romana, Info-Sanatate, Sensotv.ro, zoom, Pharma Business, Pharma Food, Farmacia ta, Medic.ro, Gineco.ro, Oncolog-Henatolog.ro, Versa media, Slab sau Gras, Zile si nopti, studentie.ro, calificativ, ro.

Contact
Ileana Timofte
Account Manager
Mobile: + 40 722 661 250
phone/fax : + 40 311 074 173
E-mail : ileana.timofte@imagefactory.ro
Web: www.imagefactory.ro
web: www. generatias.ro

29/05/2011


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii