Trimite unui prieten Printeaza pagina

Caravana GeneratiaS ajunge la Iasi

Program GeneratiaS la Iasi

07.06.2010
13.00 - 14.00 Casa de Cultura a Municipiului Iasi "Mihai Ursachi"
14.00 - 15.00 Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Amfiteatrul A1 al Facultatii de Medicina Veterinara, Corp B
08.06.2010
13.00 - 14.00 Casa de Cultura a Municipiului Iasi "Mihai Ursachi"
13.00 - 14.00 Grupul Scolar "Radu Cernatescu", Sala de festivitati

Dupa ce a trecut prin Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Timisoara, GeneratiaS, prima caravana educationala de film pe teme de sanatate, se indreapta spre Iasi. Planificat initial pentru zilele de 31 mai si 1 iunie, evenimentul a fost reprogramat pentru datele de 7 si 8 iunie, pentru a evita suprapunerea cu miscarile sindicale de protest.

Peste 2 000 de tineri au participat pana acum la proiectiile oferite de caravana educationala GeneratiaS. Elevii si studentii au avut ocazia de a viziona filme cunoscute, ca "Juno" si desenul animat "Kung Fu Panda", dar si documentare inedite, ca "Blood Lines" (documentar realizat de 2 tinere din SUA, contaminate cu HIV SIDA, difuzat deja, de altfel, de MTV in SUA). Caravana a inceput pe 17 mai in Bucuresti si a continuat in Brasov (20 mai), Cluj-Napoca (25 mai) si Timisoara (27 mai). Caravana GeneratiaS se va incheia la Iasi (7 si 8 iunie). GeneratiaS, ca si Guerilla Verde, isi propune saajute la educatia tinerilor prin intermediul filmului. Afectiunile hepatice, HIV SIDA, drogurile, nutritia echilibrata, un stil de viata sanatos, autismul, tuberculoza sunt doar cateva dintre temele abordate. Mai multe detalii despre programul caravanei sunt disponibile pe www.generatias.ro.

In Iasi, proiectul beneficiaza de sprijinul Primariei Municipiului Iasi si de cel al Inspectoratului Scolar Judetean. Astfel, elevii sunt invitati La Casa de Cultura a Municipiului Iasi "Mihai Ursachi" din Copou, luni, 7 iunie, incepand cu ora 13.00 si marti, 8 iunie, la aceeasi ora, dar si la Grupul Scolar "Radu Cernatescu", marti, 8 iunie, ora 13.00. Studentii sunt si ei asteptati la evenimentul special organizat pentru ei in amfiteatrul A1 al Facultatii de Medicina Veterinara, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.

In ultimele 2 saptamani caravana GeneratiaS a vizitat orasele Bucuresti (17 si 18 mai), Brasov (20 mai), Cluj-Napoca (25 mai) si Timisoara (27 mai). In cadrul proiectului, 2000 de elevi si studenti din aceste orase au vizionat filme pe teme de sanatate si au purtat discutii libere cu reprezentanti ai ONG-urilor partenere. Discutiile s-au axat pe importanta adoptarii unui regim de viata sanatos, pericolul contaminarii cu HIV/SIDA, tuberculoza si importanta voluntariatului in dezvoltarea personala.

Lista filmelor propuse pentru proiectii contine atat filme documentare, cat si filme artistice, difuzarea lor urmand a fi programata in functie de grupele de varsta targetate. Cateva dintre cele mai cunoscute sunt: "Kung Fu Panda" pentru gimnaziu, "Juno" pentru liceu, "Blood Lines" si "Philadelphia" pentru studenti.

GeneratiaS, prima caravana educationala de filme cu teme despre sanatate, face parte dintr-un proiect pilot denumit Better Education Through Innovation. Guerilla Verde, caravana educationala pe teme ecologice, este un alt proiect din cadrul BETI, care isi propune saajute la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie.

GeneratiaS este un proiect sustinut de Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatatea Publica, Colegiul Medicilor, COPAC - Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, primariile si consiliile locale din orasele aflate pe traseul caravanei (Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi), Asociatiile APAH, ACCES, Salvati Copiii, Autism Romania, Fundatia Pentru Voi, Asociatia Alaturi de Voi, Fundatia Inima de Copil, Asociatia Romana Anti-SIDA, Asociatia INTEGRATION, Asociatia Nutritie si Sanatate, Cluj, Asociatia Sport Pentru Viata, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala, Fundatia Hospice Casa Sperantei , UNOPA - Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Romanian Harm Reduction Network, Romanian Angel Appeal, ANCAAR Iasi, Fundatia Special Olympics din Romania si Asociatia Charity Gift.

Contact
Ileana Timofte
Account Manager
mobile : + 40 722 661 250

2010
Sursa: Televiziunea-medicala.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii