Trimite unui prieten Printeaza pagina

Campanie donare de sange - Doneaza cu Dragoste!

Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB), Uniunea Studentilor din Romania (USR) si Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti (CCSB), in colaborare cu Institutul de Hematologie Transfuzionala Bucuresti, organizeaza in perioada 21-22 februarie 2011 o noua editie a Campaniei de donare benevola de sange "Doneaza cu Dragoste!"

Campania isi propune sa atraga atentia asupra insuficientei rezervelor sanguine cu care se confrunta spitalele din Capitala si apeleaza la bunavointa romanilor dornici de a-si ajuta semenii care au suferit accidente, sunt victime ale incendiilor sau bolnavi de leucemie - pentru a enumera doar cativa dintre cei carora transfuziile de sange le-ar putea salva vietile.

Recoltarea se va desfasura in conformitate cu normele internationale de igiena, prin intermediul si sub supravegherea cadrelor medicale specializate de la Institutul de Hematologie Transfuzionala.

Pentru a putea sa doneze, doritorii trebuie sa prezinte un act de identitate; sa aiba intre 18-60 ani si peste 50 kg; o stare de sanatate buna; sa nu fi suferit operatii minore in ultimele 3 luni sau majore in ultimele 6 luni; sa nu fi avut hepatita, TBC, malarie; sa nu se fi vaccinat in ultimele 2 saptamani; doamnele si domnisoarele sa nu fie in timpul menstruatiei; sa nu fi consumat alcool cu 48 de ore inaintea donarii.

In urma acestui act umanitar, pe langa satisfactia personala, donatorii vor beneficia de bonuri de masa in valoare de 54 RON, 50% reducere la transportul in comun pentru o luna, o zi libera de la serviciu si analize gratuite (hepatita, HIV-SIDA, hemoglobina, sifilis, Rh). In cazul in care donatorul sufera de o boala transmisibila, acesta va fi contactat si informat asupra starii sale de sanatate.

Campania se va desfasura intre orele 8.00-12.00, in Holul Mare al Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti din Calea Plevnei nr.61.

Adelina Toma
PR Officer SSMB
E-mail: adelina.toma@ssmb.ro
Tel: (+40)743.666.396

16/02/2011


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii