Cu ocazia workshop-urilor Infoptic din cadrul Salonului National de Optica si Optometrie, specialisti europeni din Anglia, Scotia, Franta si Ungaria s-au intalnit la Brasov cu profesionistii romani din sector pentru a dezbate aspecte legate de trendurile profesionale din domeniu precum si de modalitatile optime de satisfacere a nevoilor pacientilor in cabinetele de optica si optometrie din Romania.
In cadrul discutiilor pe teme ca "Trenduri profesionale in optica si optometrie" si "Consultul optometric - de la asteptari la realitate" grupul de experti a identificat insuficienta reglementare a profesiilor din sector precum si informarea lacunara a publicului larg cu privire la activitatea specialistilor din cabinetele de optica si optometrie drept principale probleme in crearea unui sistem de asistenta performant, accesibil tuturor persoanelor care poarta sau au nevoie de ochelari.
"Stabilirea corecta si completa a limitelor de competenta reprezinta o necesitate atunci cand dorim sa ne asiguram ca vom excela in ceea ce facem si in serviciile pe care le oferim pacientilor. Ulterior trasarii acestor delimitari si numai dupa ce ne-am dovedit capacitatile si abilitatile profesionale putem sa ne concentram eforturile in alte directii de dezvoltare.", a specificat Elaine Grisdale, expert in bune practici InfOptic.
La discutiile desfasurate a participat si reprezentantul Ministerului Sanatatii, dl. Vasile Nimara, care a accentuat nevoia crearii unor delimitari clare intre meseriile din sector, in special intre ariile de activitate ale medicului oftalmolog si ale optometristului. Acest lucru ar putea sa contribuie simtitor la ameliorarea serviciilor furnizate catre pacientii cu probleme oculare, asigurand fluiditatea sistemului de asistenta si de ingrijire a aparatului vizual.
"Cand au nevoie de o prescriptie pentru ochelari oamenii nu stiu de cele mai multe ori cui sa se adreseze. Aceasta situatie trebuie reglementata astfel incat sa nu mai existe confuzii la nivelul sectorului nici in ceea ce ii priveste pe pacienti, nici in cazul profesionistilor care activeaza in domeniu", a declarat Mircea Tatar-Moisescu, presedintele Patronatului Optica.
16/06/2011
Sursa: Stirimedicale.ro
Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii